نمونه لایحه دفاعیه در شرب خمر حدی

27 بهمن 1398 0 732
نمونه لایحه دفاعیه در شرب خمر حدی

بازدید کننده بزرگوار، در این مقاله یک نمونه لایحه دفاعیه در شرب خمر حدی برایتان قرار داده ایم تا با چارچوب تنظیم آن آشنا شوید.

 

نمونه لایحه دفاعیه در شرب خمر حدی

ریاست محترم شعبه ... دادگاه کیفری دو مجتمع قضایی ...

با سلام و عرض ادب

احتراما اینجانب به وکالت از آقای ... در ارتباط با پرونده کلاسه ... مطالب ذیل را به جهت احقاق حقوق موکل معروض می دارم:

مطابق با دفاعیات موکل که در پرونده موجود می باشد موکل در تاریخ ... در ... توسط مامورین حراست دستگیر شده و در ابتدا بدلیل ترس و عدم آگاهی، هویت خود را اعلام ننموده و در ادامه با معرفی خود اعلام کرده که اتهام وارده مبنی بر مصرف مشروبات الکلی را قبول ندارد و گواهی پزشکی قانونی اخذ شده از نامبرده بدلیل مصرف داروهای ... بوده است. مضاف بر اینکه در مرحله تحقیقات مقدماتی بدون آنکه تحقیقات بصورت کامل انجام گیرد، سریعاً کیفرخواست صادر گردیده است.

شایان ذکر است با توجه به اینکه موکل در مراحل تحقیقاتی طی شده، اتهام وارده را انکار نموده و شهودی هم مبنی بر اینکه موکل، الکل مصرف نموده است، وجود نداشته است و بدلیل اینکه امکان وجود خطا در تست الکل وجود دارد بنابراین جواب مثبت تست نمی تواند شرعا حاکی از ارتکاب بزه باشد. هم چنین همانطور که مستحضرید در جرائم موجب حد به صرف وجود شبهه یا تردید در وقوع جرم بدون نیاز به تحصیل دلیل جرم ثابت نمی شود.

فلذا مستندا به اصل برائت و مواد ١٢٠ و ١٢١ قانون مجازات اسلامی تقاضای صدور حکم مبنی بر برائت موکل مورد استدعاست.

مطلب مرتبط: نحوه اجرای مجازات شلاق مطابق با قانون مجازات اسلامی

مستندات قانونی مرتبط

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه:

شماره نظریه: 7/97/2989 شماره پرونده: 97-186/2-2989 تاریخ نظریه: 1398/01/20

طبق اصل سرزمینی بودن صلاحیت کیفری مذکور در ماده 3 قانون مجازات اسلامی 1392، قوانین جزایی ایران درباره کلیه اشخاصی که در قلمرو حاکمیت زمینی، دریایی و هوایی جمهوری اسلامی ایران مرتکب جرم شوند، اعمال می شود مگر آنکه به موجب قانون ترتیب دیگری مقرر شده باشد. بنابراین، حمل و شرب خمر توسط اتباع خارجی در قلمرو جمهوری اسلامی ایران جرم می باشد مگر آنکه تبعه خارجی مسلمان نباشد و موضوع مشمول ماده 266 قانون یاد شده شود. همچنین، چنانچه تبعه خارجه مبادرت به حمل مشروبات الکلی قاچاق نماید، با توجه به اینکه به استناد تبصره 4 ماده 22 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 1392، مشروبات الکلی که از خارج از کشور وارد شده از مصادیق کالای ممنوعه و قاچاق محسوب می گردد و صدر ماده 22 قانون فوق الذکر نیز برای حمل آن اعم از اینکه متهم، تبعه ایران یا خارجی باشد (به صورت مطلق) مجازات تعیین کرده است، بنابراین تبعه خارجی مذکور از این حیث قابل تعقیب و مجازات خواهد بود.

با وجود این لایحه که از نظر قضایی کامل می باشد اما در هر حال با توجه به متفاوت بودن هر پرونده و دارا بودن نکات و ظرائف خاص خود لذا این لایحه شما را از مشاوره با وکیل بی نیاز نمی نماید.


امیدواریم مطالب برای شما مفید بوده باشد. لطفا مطالب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید و با امتیاز دادن به مطالب، ما را در جهت بهبود و تولید هر چه بیشتر مطالب یاری فرمایید. همچنین می توانید نظرات یا سوالات خود را در بخش دیدگاه ها مطرح نمایید در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ داده خواهد شد.

جهت اخذ مشاوره، می توانید به بخش مشاوره حقوقی مراجعه نمایید.

درخواست مشاوره

افزودن دیدگاه

امتیاز شما :

دیدگاه کاربران

دیدگاهی ثبت نشده است.
تماس با وکیل