نمونه دادخواست تنفیذ طلاق و ثبت رسمی آن در ایران

20 بهمن 1399 0 1313
نمونه دادخواست تنفیذ طلاق و ثبت رسمی آن در ایران

بازدید کننده بزرگوار، در این مقاله یک نمونه دادخواست تنفیذ طلاق و ثبت رسمی آن در ایران برایتان قرار داده ایم تا با چارچوب تنظیم دادخواست آشنا شوید.

بیشتر بخوانید: مقررات مربوط به ازدواج مرد خارجی با خانم ایرانی

دادخواست تنفیذ طلاق و ثبت رسمی آن و اجرای آن در یکی از دفاتر طلاق در ایران

خواهان: خانم/ آقای …/ کد ملی: …/ آدرس: …

خوانده: خانم/ آقای …/ کد ملی: …/ آدرس: …

وکیل یا نماینده قانونی: مشخصات وکیل یا نماینده قانونی در صورت وجود

تعیین خواسته و بهای آن:

تقاضای رسیدگی و صدور حکم تنفیذ طلاق و ثبت رسمی آن و اجرای آن در یکی از دفاتر طلاق در ایران

دلایل و منضمات دادخواست:

  1. کپی مصدق شناسنامه زوج و زوجه
  2. سند تغییر نام و ترجمه رسمی آن
  3. سند ازدواج و ترجمه رسمی آن
  4. گواهی ازدواج به شماره ... مورخ ...
  5. فتوکپی مصدق دادنامه شماره ... مورخ ... صادره از شعبه ... دادگاه ...
  6. توافقنامه صلح به شماره ... و ترجمه رسمی آن
  7. سند پرداخت مهریه مورخ ...

مطلب مرتبط: نحوه انجام طلاق ایرانیان مقیم خارج از کشور

ریاست محترم دادگاه خانواده

با سلام و عرض ادب

احتراما اینجانب ... به وکالت از خواهان دعوا در ارتباط با دادخواست تقدیمی باستحضار می رساند:

موکل اینجانب آقای ... در سال ۱۳۷۷ در کشور انگلستان، خوانده محترمه خانم ... (که نام قبلی ایشان ... بوده است که در تاریخ ... این نام به نام ... تغییر یافته است) را به عقد شرعی و قانونی خود در آوردند و در سال ۱۳۸۰ نزد کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در لندن، عقد خود را ثبت نموده اند.

موکل اینجانب در حال حاضر در کشور امارات متحده عربی مقیم می باشند که در تاریخ ... در دادگاه دبی بصورت توافقی، خوانده محترمه را طلاق داده اند که مراتب به تایید کنسولگری محترم جمهوری اسلامی ایران در دبی نیز رسانده شده است. لازم به ذکر است که حاصل ازدواج موکل و خوانده محترمه دو فرزند دختر به نام های ... و ... به ترتیب متولد سال های 1379 و 1383 می باشند که هر دو نیز به حد بلوغ شرعی رسیده اند و از موضوع حضانت خارج گردیده اند و همچنین طبق اسناد پیوست تقدیمی در ارتباط با پرداخت مهریه و سایر حقوق مالی زوجه تسویه حساب صورت گرفته شده است و در ارتباط با جهیزیه خوانده محترمه ادعایی ندارند.

فلذا به استناد حکم یاد شده (کپی و ترجمه مصدق ضمیمه) مستنداً به ماده ۹۷۲ قانون مدنی تنفیذ حکم طلاق صادره و اجرای صیغه طلاق و ثبت رسمی آن در یکی از دفاتر طلاق مورد استدعاست.

مستندات قانونی مرتبط با دادخواست تنفیذ طلاق و ثبت رسمی آن

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

شماره نظریه: 285/94/7 شماره پرونده: 49-9/61-51 تاریخ نظریه: 1394/02/05

آیا حکم طلاق صادره از دادگاه های کشور کانادا در ایران قابلیت اجرا دارد یا خیر؟ همچنین آیا حکم صادره از آن محاکم بایستی بوسیله مامورین سیاسی یا کنسولی ایران برابر با اصل گردد یا خیر؟

پاسخ سؤال اول: حکم طلاق صادره از دادگاه کشور کانادا در مورد زوجین ایرانی مستنداً به ماده 15 قانون حمایت خانواده مصوب 1/12/1391 و ماده 169 قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1/8/1356، زمانی واجد اثر حقوقی در ایران می گردد و قابلیت اجرا می یابد که در دادگاه صلاحیتدار ایران، تنفیذ گردد. پاسخ سؤال دوم: بدیهی است به تقاضا نامه اجرای حکم، باید مدارک مصرح در ماده 173 قانون اجرای احکام مدنی پیوست شده باشد.

 

ماده ۱۵ قانون حمایت خانواده 1391

هرگاه ایرانیان مقیم خارج از کشور امور و دعاوی خانوادگی خود را در محاکم و مراجع صلاحیتدار محل اقامت خویش مطرح کنند، احکام این محاکم یا مراجع در ایران اجراء نمی‌شود مگر آن که دادگاه صلاحیتدار ایرانی این احکام را بررسی و حکم تنفیذی صادر کند.

تبصره ـ ثبت طلاق ایرانیان مقیم خارج از کشور در کنسولگری‌های جمهوری اسلامی ایران به درخواست کتبی زوجین یا زوج با ارائه گواهی اجرای صیغه طلاق توسط اشخاص صلاحیتدار که با پیشنهـاد وزارت امور خارجه و تصویب رئیس قوه قضائیه به کنسولگری‌ها معرفی می‌شوند امکان‌پذیر است. ثبت طلاق رجعی منوط به انقضای عده است.

در طلاق بائن نیز زوجه می‌تواند طلاق خود را با درخواست کتبی و ارائه گواهی اجرای صیغه طلاق توسط اشخاص صلاحیتدار فوق در کنسولگری ثبت نماید. در مواردی که طلاق به درخواست زوج ثبت می‌گردد، زوجه می‌تواند با رعایت این قانون برای مطالبه حقوق قانونی خود به دادگاه‌های ایران مراجعه نماید.

 

ماده ۹۷۲ قانون مدنی

احکام صادره از محاکم خارجه و همچنین اسناد رسمی لازم الاجرا تنظیم شده در خارجه را نمیتوان در ایران اجرا نمود مگر اینکه مطابق قوانین ایران امر به اجرای آنها صادر شده باشد.

 

ماده ۱۷۳ قانون اجرای احکام مدنی

به تقاضانامه اجرای حکم باید مدارک زیر پیوست شود:

  1. نسخه‌ای از رونوشت حکم دادگاه خارجی که صحت مطابقت آن با اصل به وسیله مامور سیاسی یا کنسولی کشور صادرکننده حکم گواهی ‌شده باشد با ترجمه رسمی گواهی شده آن به زبان فارسی.
  2. رونوشت دستور اجرای حکمی که از طرف مرجع صلاحیتدار مربوط صادر شده با ترجمه گواهی شده آن.
  3. گواهی نماینده سیاسی یا کنسولی ایران در کشوری که حکم از آنجا صادر شده یا نماینده سیاسی یا کنسولی کشور صادرکننده حکم در ایران ‌راجع به صدور و دستور اجرای حکم از مقامات صلاحیتدار.
  4. گواهی امضاء نماینده سیاسی یا کنسولی کشور خارجی مقیم ایران از طرف وزارت امور خارجه.

با وجود این دادخواست تنفیذ طلاق که از نظر قضایی کامل می باشد اما در هر حال با توجه به متفاوت بودن هر پرونده و دارا بودن نکات و ظرائف خاص خود لذا این دادخواست شما را از مشاوره با وکیل بی نیاز نمی نماید.


امیدواریم مطالب برای شما مفید بوده باشد. لطفا مطالب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید و با امتیاز دادن به مطالب، ما را در جهت بهبود و تولید هر چه بیشتر مطالب یاری فرمایید. همچنین می توانید نظرات یا سوالات خود را در بخش دیدگاه ها مطرح نمایید در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ داده خواهد شد.

جهت اخذ مشاوره، می توانید به بخش مشاوره حقوقی مراجعه نمایید.

درخواست مشاوره

افزودن دیدگاه

امتیاز شما :

دیدگاه کاربران

دیدگاهی ثبت نشده است.
تماس با وکیل