نمونه دادخواست بطلان معامله اکراهی

01 آبان 1403 0 850
دادخواست بطلان معامله اکراهی

بازدید کننده بزرگوار، در این مقاله یک نمونه دادخواست بطلان معامله اکراهی برایتان قرار داده ایم تا با چارچوب تنظیم دادخواست آشنا شوید.

مطلب مرتبط: قواعد کلی حاکم بر شرایط تحقق اکراه در معامله

نمونه دادخواست دادخواست بطلان معامله اکراهی

خواهان: خانم/ آقای .../ به کدملی .../ به نشانی ...

خوانده: خانم/ آقای .../ به کدملی .../ به نشانی ...

وکیل: خانم/ آقای .../ به کدملی .../ به نشانی ...

تعیین خواسته و بهای آن: تقاضای رسیدگی و صدور حکم مبنی بر بطلان معامله به جهت اکراه موضوع مبایعه نامه شماره ... مورخ ... مقوم بر ... ریال ارزش منطقه ای ملک ... ریال

مطالبه خسارات دادرسی (اعم از هزینه دادرسی، حق الوکاله وکیل و ...)

دلایل و منضمات دادخواست:

  1. فتوکپی مصدق مبایعه نامه شماره ... مورخ ...

  2. دادنامه شماره ... صادره از شعبه ... دادگاه کیفری ...

  3. کلاسه پرونده ... مختومه در شعبه ... دادگاه ...

  4. استشهادیه محلی

بیشتر بخوانید: قواعد کلی حاکم بر اضطرار در معامله

ریاست محترم دادگاه عمومی حقوقی ...

با سلام و دعای خیر؛

احتراما اینجانب ... در ارتباط با دادخواست تقدیمی باستحضار می رساند:

اینجانب در تاریخ ... مطابق با مبایعه نامه مورخه ... اقدام به خرید یک دستگاه آپارتمان 120 مترمربعی واقع در ... دارای پلاک ثبتی ... فرعی از ... اصلی ... مفروز و مجزی شده از ... اصلی بخش ... نموده ام و مالک شش دانگ ملک مذکور گردیده ام. در زمانی که در راه بازگشت به منزل خود بوده ام، توسط خوانده و چند نفر دیگر، ربوده شده و نامبرگان به زور و تهدید بنده را مجبور به امضای مبایعه نامه شماره ... مورخه ... نمودند که بر مبنای آن بنده ملک مذکور را به واسطه اکراه به ایشان فروخته ام.

خوشبختانه با شکایت اینجانب، متهمین دستگیر و مطابق با دادنامه اصداری از شعبه ... دادگاه کیفری ... محکوم به تحمل مجازات ... شده اند.

فلذا مطابق با توضیحات معروضه و دلایل معنونه، تقاضای رسیدگی و صدور رای مطابق با خواسته تقدیمی و مستنداً به ماده 203 قانون مدنی و مواد 198 و 515 قانون آیین دادرسی مدنی، مورد استدعاست.

با تجدید احترام

 

مستندات قانونی مرتبط با دادخواست بطلان معامله اکراهی

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

شماره نظریه: 1667/96/7 شماره پرونده: 1362-1/127-95 تاریخ نظریه: 1396/07/22

چنانچه در پرونده مطالبه مهریه مستند به سند رسمی خوانده زوج با ارائه سند عادی مدعی شود زوجه آن را دریافت یا ابراء و هبه نموده است اما زوجه ضمن قبول امضاء سند عادی مدعی شود که چون اخذ سند ارائه شده توسط زوج با اکراه و تهدید بوده لذا اقرار وی فاسد و قابل ترتیب اثر نیست آیا دادگاه رسیدگی کننده به دعوای اصلی مطالبه مهریه مکلف است به ادعای فاسد بودن اقرار همزمان رسیدگی نماید یا خیر؟ اقرار چه نوع اقراری می باشد؟ چنانچه دادگاه به ادعای زوجه مبنی بر فاسد بودن اقرار توجهی ننماید و با توجه به اقرار زوجه دعوی وی را رد نماید آیا زوجه می تواند با توجه به اینکه سابقاً دادگاه به استناد اقرار و صحه گذاشتن به اقرار وی علی رغم ادعای زوجه دعوای مهریه را رد نموده است مجدداً دادخواست به خواسته اثبات فاسد بودن اقرار قبلی را طرح نماید؟

1- اولاً برابر ماده 1280 قانون مدنی اقرار کتبی در حکم اقرار شفاهی است. ثانیاً بر اساس ماده 1262 همین قانون اقرارکننده باید مختار باشد و اقرار مکره موثر نیست، بنابراین در فرض سوال که در پرونده مطالبه مهریه مستند به سند رسمی، خوانده (زوج) با ارائه سند عادی (اقرار نامه زوجه) مدعی است که زوجه آن را دریافت یا ابراء یا هبه نموده است و خواهان (زوجه) اقرار مستند به سند عادی را به لحاظ اکراهی بودن فاسد و بی اثر می داند، دادگاه باید به این ادعای خواهان که در برابر ادعای متقابل خوانده و مستند ابرازی وی مطرح شده است، رسیدگی کند. 2- در صورتی که یکی از طرفین مدعی بی اثر بودن اقرار به لحاظ اکراهی بودن آن شود و دادگاه به این ادعا و دلائل مثبته آن توجه نکند، چون اصل ادعا ناظر به ادله است، موضوع از موارد «... عدم توجه به دلائل ابرازی ...» است و با عنایت به بند چ ماده 348 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی 1379 از جهات تجدیدنظر خواهی است و خواهان در فرجه قانونی به همین جهت می تواند از رای صادره تجدیدنظر خواهی کند و در صورت قابل فرجام بودن آن، از آن فرجام خواهی نماید و دیوان عالی کشور در اجرای بند 3 ماده 371 قانون یاد شده حکم صادره را نقض نماید و در هر حال در این فرض طرح دعوای جداگانه مبنی بر فاسد بودن اقرار و رسیدگی به آن فاقد وجاهت قانونی است.

با وجود این دادخواست بطلان معامله اکراهی که از نظر قضایی کامل می باشد اما در هر حال با توجه به متفاوت بودن هر پرونده و دارا بودن نکات و ظرائف خاص خود لذا این دادخواست شما را از مشاوره با وکیل بی نیاز نمی نماید.


امیدواریم مطالب برای شما مفید بوده باشد. لطفا مطالب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید و با امتیاز دادن به مطالب، ما را در جهت بهبود و تولید هر چه بیشتر مطالب یاری فرمایید. همچنین می توانید نظرات یا سوالات خود را در بخش دیدگاه ها مطرح نمایید در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ داده خواهد شد.

افزودن دیدگاه

امتیاز شما :

دیدگاه کاربران

دیدگاهی ثبت نشده است.