نمونه دادخواست تنفیذ فسخ مبایعه نامه

26 بهمن 1398 0 1338
نمونه دادخواست تنفیذ فسخ مبایعه نامه

بازدید کننده بزرگوار، در این مقاله یک نمونه دادخواست تنفیذ فسخ مبایعه نامه برایتان قرار داده ایم تا با چارچوب تنظیم دادخواست آشنا شوید.

 

نمونه دادخواست تنفیذ فسخ قرارداد

خواهان: خانم/ آقای .../ کد ملی .../ آدرس: ...

خوانده: خانم/ آقای .../ کد ملی .../ آدرس: ...

وکیل: مشخصات وکیل دادگستری

تعیین خواسته و بهای آن: صدور حکم به تنفیذ فسخ مبایعه نامه شماره ... بدلیل تخلف از شرط مقوم بر ... ریال بانضمام کلیه خسارات قانونی

دلایل و منضمات دادخواست:

  1. کپی مصدق مبایعه نامه شماره ...
  2. اظهارنامه شماره ... مورخ ...

مطلب مرتبط: تایید فسخ قرارداد به جهت خیار عیب

ریاست محترم دادگاه

با سلام و عرض ادب

احتراما اینجانب ... به موجب مبایعه نامه شماره ... مورخ ... شش دانگ یک واحد آپارتمان واقع در ... به متراژ ... را به مبلغ … و به شماره پلاک ثبتی ... بخش ... را از خوانده محترم خریداری نموده ام. طبق توافق فی مابین شروطی به شرح ذیل در قرارداد درج شده است: ۱- ... ۲- ...

اما خوانده محترم با وجود این که بنده به تعهدات قراردادی خود عمل کرده ام، از شروط ذکر شده در قرارداد تخلف کرده اند و اجبار ایشان به انجام شروط نیز امکان پذیر نمی باشد. لازم به ذکر است که بنده اظهارنامه ای نیز به شماره ... تاریخ ... برای خوانده ارسال نمودم که ایشان همچنان حاضر به پذیرش تخلف و فسخ قرارداد نمی باشند.

لذا با توجه به شرح دادخواست و دلایل و منضمات اینجانب از قبیل تصویر مصدق قرارداد و … به استناد ماده ۲۳۹ قانون مدنی و مواد ۱۹۸ و ۵۱۹ قانون آیین دادرسی مدنی، رسیدگی و صدور حکم به شرح خواسته را استدعا دارم.

بیشتر بخوانید: تفاوت میان دعوای اعلام بطلان معامله و دعوای ابطال قرارداد

مستندات قانونی مرتبط با دادخواست تنفیذ فسخ مبایعه نامه

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه:

شماره نظریه: 653/96/7 شماره پرونده: 69-721/1-212 تاریخ نظریه: 1396/03/20

برخی از همکاران عنوان خواسته تحت عنوان فسخ معامله صحیح و قانونی نمی دانند و عقیده دارند در صورت طرح چنین دعوایی الزاما باید قرار عدم استماع دعوی صادر گردد برخی همکاران هم قائل به تفکیک این موضوع هستند عقیده دارند که طرح دعوی تنفیذ فسخ معامله زمانی است که مسبوق به فسخ عادی و یک عمل حقوقی صورت گرفته باشد و در غیر این صورت عنوان خواسته باید فسخ معامله باشد تا قابل پذیرش و رسیدگی داشته باشد.

اولاً: اعلام فسخ معامله، نیازی به طرح دعوا در مرجع قضائی ندارد و صرف اعلام به مشروط علیه برای تحقق فسخ، کافی می باشد. بنابراین در صورت طرح چنین دعوایی، باید به استناد ماده 2 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 قرار عدم استماع صادر شود. ثانیاً: طرح دعوای تأیید فسخ معامله و امثال آن به طور ابتدائی و مستقل، واجد جنبه ترافعی نیست؛ مگر آنکه مقدمه طرح دعوای دیگری مانند ابطال سند و یا استرداد مبیع باشد که در این صورت رسیدگی به دعاوی یاد شده، فرع بر طرح دعوای تأیید فسخ معامله (از تاریخ اعلام به مشروط علیه) می باشد.

 

صورتجلسه نشست قضائی استان مازندران/ شهر چالوس مورخ ۱۳۹۲/۰۶/۰۹

خواسته مقرر در دادخواست تأیید فسخ عقد است و در عقد تصریح به فسخ بدون مدت شده است آیا دادگاه بدون استناد طرفین، می‌تواند قائل به بطلان عقد باشد؟

نظر هیئت عالی

نشست قضایی (5) مدنی: نظر به اینکه دعوی تأیید فسخ معامله مطرح شده است و دادگاه موظف است صرفاً در محدوده خواسته رسیدگی و اظهارنظر نماید از طرف دیگر اعمال حق فسخ از آثار عقد صحیح می‌باشد و چون بنا به حکم قانون (ماده 401 قانون مدنی) چنین عقدی باطل است دادگاه دعوی مطروح را مردود اعلام خواهد کرد و چنان‌چه دعوایی تحت عنوان بطلان مطرح شود قابل بررسی خواهد بود. بنابراین نظر ابرازی در نشست قضایی چالوس مورد تأیید نمی‌باشد.

نظر اتفاقی

چون خواسته تأیید فسخ است لذا لازمه آن صحت و درستی آن می‌باشد پس چنان‌چه عقدی برابر با قواعد و مقررات باطل و بی‌اعتبار تلقی شود ـ اظهارنظر در فسخ آن بلاوجه می‌باشد. بنابراین چون عدم تعیین مدت در خیار شرط برابر با ماده 401 قانون مدنی ـ بطلان را در پی دارد دادگاه بدون استناد طرفین می‌تواند آن را تأیید نماید.

با وجود این دادخواست که از نظر قضایی کامل می باشد اما در هر حال با توجه به متفاوت بودن هر پرونده و دارا بودن نکات و ظرائف خاص خود لذا این دادخواست شما را از مشاوره با وکیل بی نیاز نمی نماید.


امیدواریم مطالب برای شما مفید بوده باشد. لطفا مطالب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید و با امتیاز دادن به مطالب، ما را در جهت بهبود و تولید هر چه بیشتر مطالب یاری فرمایید. همچنین می توانید نظرات یا سوالات خود را در بخش دیدگاه ها مطرح نمایید در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ داده خواهد شد.

جهت اخذ مشاوره، می توانید به بخش مشاوره حقوقی مراجعه نمایید.

درخواست مشاوره

افزودن دیدگاه

امتیاز شما :

دیدگاه کاربران

دیدگاهی ثبت نشده است.
تماس با وکیل