نمونه دادخواست الزام به تنظیم سند انتقال سرقفلی

02 مهر 1403 1 2612
دادخواست الزام به تنظیم سند انتقال

بازدید کننده بزرگوار، در این مقاله یک نمونه دادخواست الزام به تنظیم سند انتقال سرقفلی برایتان قرار داده ایم تا با چارچوب تنظیم دادخواست آشنا شوید.

مطلب مرتبط: دادخواست چیست و نحوه نوشتن آن چگونه است؟

نمونه دادخواست الزام به تنظیم سند انتقال سرقفلی

خواهان: مشخصات مستاجر جدید

خوانده:

  1. مشخصات مستاجر قدیم

  2. مشخصات مالک

وکیل یا نماینده قانونی: مشخصات وکیل یا نماینده قانونی در صورت وجود

تعیین خواسته و بهای آن: تقاضای رسیدگی و صدور حکم مبنی بر الزام خوانده به تنظیم سند انتقال سرقفلی یک باب تجاری واقع در ... علی الحساب مقوم بر 201/000/000 ریال بانضمام کلیه خسارات دادرسی

دلایل و منضمات دادخواست:

  1. فتوکپی مصدق صلح نامه سرقفلی

  2. اظهارنامه مورخ ...

مطلب مرتبط: نحوه طرح دعوای مطالبه سرقفلی از موجر

ریاست محترم دادگاه حقوقی شهر ...

با سلام و عرض ادب

احتراما باستحضار می رساند که خوانده ردیف اول بموجب صلح نامه عادی در تاریخ ... کلیه حقوق خود را در مورد حق کسب و پیشه یا تجارت (سرقفلی) یک باب مغازه استیجاری واقع در ... بموجب سند رسمی شماره ... مورخ ... تنظیمی در دفتر اسناد رسمی شماره ... را با رضایت موجر به اینجانب صلح نموده است. فروشنده محترم ضمن صلح نامه عادی متعهد به حضور در دفتر اسناد رسمی و تنظیم سند رسمی انتقال به اینجانب گردیده است. اما متاسفانه با وجود ارسال اظهارنامه، نامبرده تاکنون اقدامی ننموده است.

علی هذا با تقدیم دادخواست حاضر تقاضای رسیدگی و صدور حکم مبنی بر الزام خواندگان محترم به تنظیم سند رسمی انتقال سرقفلی مورد استدعاست.

با تجدید احترام

مطلب مرتبط: تخلیه به دلیل انتقال به غیر در اماکن تجاری به چه معناست؟

مستندات قانونی مرتبط با دادخواست الزام به تنظیم سند انتقال سرقفلی

صورت‌جلسه نشست قضائی استان تهران/ شهر رباط کریم مورخه 22-02-1401

شخصی سرقفلی ملک تجاری خود را به شخص دیگری طی قراردادی تحت عنوان «قرارداد انتقال سرقفلی» انتقال داده است و لیکن قرارداد اجاره فی مابین طرفین تنظیم نگردیده است نظر به ماده 6 قانون روابط موجر و مستاجر مصوب 1376؛ آیا مالک می تواند تقاضای صدور حکم تخلیه نماید؟ وضعیت حقوقی قرارداد مزبور چیست؟ حالت اول: فردی سرقفلی مغازه خود را به دیگری واگذار نموده است و حال پس از اختلاف دادخواست تخلیه عین مستاجره در قبال پرداخت مبلغ سرقفلی هم تقدیم نموده است طرف مقابل دفاع می نماید چون قرارداد اجاره تنظیم نگردیده موضوع مشمول تخلیه و قواعد اجاره نمی باشد. در مقابل خواهان مدعی است که قرارداد انتقال سرقفلی اراده عملی بر اجاره بوده است آیا امکان صدور حکم تخلیه وجود دارد؟ حالت دوم: فردی سرقفلی مغازه خود را به دیگری واگذار نموده است ولیکن حال دادخواست اعلان بطلان و ابطال قرارداد را خواستار گردیده بدین توضیح که انتقال سرقفلی بدون تنظیم عقد اجاره صحیح نبوده بنابراین قرارداد انتقال سرقفلی بدون عقد اجاره فاقد شرایط صحی معامله بوده و باطل می‌باشد.

نظر هیئت عالی

در فرض سوال، قرارداد انتقال سرقفلی صحیح و تابع مقررات ماده 10 قانون مدنی است؛ با این توضیح که صاحب حق سرقفلی (مالک و ...) ضمن انتقال سرقفلی در واقع قصد و اراده بر اجاره ملک مورد نظر را داشته؛ لذا مالک می تواند تقاضای ملک را بنماید؛ لکن باید بهای سرقفلی به نرخ روزِ زمان تخلیه را به مستاجر پرداخت کند، با این فرض، حالت دوم منتفی و دعوا قابلیت استماع ندارد.

بیشتر بخوانید: نحوه طرح دعوای ابطال سند رسمی انتقال

صورتجلسه نشست قضائی استان مازندران/ شهر ساری مورخ 01-07-1381

به موجب تبصره دوم ماده 19 قانون روابط موجر و مستأجر مصوب سال 1356 چنان‌چه مستأجر حق انتقال مورد اجاره را به غیر داشته باشد اعمال این حق با سند رسمی ممکن است در حالی ‌که با توجه به واقعیت موجود و اثربخشی محاکم (‌رویه قضایی) معاملات اموال غیرمنقول به صورت عادی انجام می‌گیرد. آیا انتقال مورد اجاره به غیر به موجب سند عادی با توجه به صراحت تبصره ماده 19 قانون مذکور باعث سقوط حقوق مستأجر خواهد شد؟

نظر هیئت عالی اگرچه سند عادی انتقال سرقفلی با توجه به مقررات شرعی اشکالی ندارد و به محض وقوع عقد بیع از نظر شرع انتقال صورت می‌گیرد لیکن با توجه به تبصره 2 ماده 19 قانون موجر و مستأجر مبنی بر این ‌که انتقال حق کسب و پیشه فقط با تنظیم سند رسمی معتبر است با توجه به آمره بودن تبصره مرقوم، سند عادی و انتقال سرقفلی مشمول مقررات قانون موجر و مستأجر مصوب سال ‌56 بوده و قابل ترتیب اثر نیست.

 

صورتجلسه نشست قضائی استان قزوین مورخ 07-11-1379

دعوای الزام به تنظیم سند رسمی سرقفلی با مبلغ معین، از جمله دعاوی مالی است یا غیرمالی؟

در دعوای الزام به تنظیم سند رسمی سرقفلی با مبلغ معین، با توجه به تعریفی که از دعاوی مالی و غیرمالی شـد، اولاً: محکوم ‌له صاحب مالی می شود و ثانیاً: دعوای مذکور قابل تقویم بـه وجه رایج است. بنابراین، دعوای سرقفلی، دعوای مالی است.

با وجود این دادخواست الزام به تنظیم سند انتقال سرقفلی که از نظر قضایی کامل می باشد اما در هر حال با توجه به متفاوت بودن هر پرونده و دارا بودن نکات و ظرائف خاص خود لذا این دادخواست شما را از مشاوره با وکیل بی نیاز نمی نماید.


امیدواریم مطالب برای شما مفید بوده باشد. لطفا مطالب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید و با امتیاز دادن به مطالب، ما را در جهت بهبود و تولید هر چه بیشتر مطالب یاری فرمایید. همچنین می توانید نظرات یا سوالات خود را در بخش دیدگاه ها مطرح نمایید در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ داده خواهد شد.

افزودن دیدگاه

امتیاز شما :

دیدگاه کاربران

محمد حسینرامیری
02 مهر 1403
با سپاس فراوان قدر دان بزرگواری شما هستم سوال این دادخواست آیا باید تقویم گردد یا تقویم کردن لازم ندارد از پاسخ شما کمال تشکر را دارم