نمونه دادخواست مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت

07 بهمن 1398 0 1487
نمونه دادخواست مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت

بازدید کننده بزرگوار، در این مقاله یک نمونه دادخواست مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت برایتان قرار داده ایم تا با چارچوب تنظیم دادخواست آشنا شوید.

 

دادخواست مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت

خواهان: خانم: .../ کد ملی: .../ آدرس: ...

خوانده: آقای: .../ کد ملی: .../ آدرس: ...

وکیل: آقا/خانم: .../ کد ملی: .../ آدرس: ...

تعیین خواسته و بهای آن: مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت با جلب نظر کارشناس رسمی دادگستری بانضمام مطالبه خسارات دادرسی اعم از هزینه دادرسی، هزینه کارشناسی و ...

دلایل و منضمات دادخواست:

  1. کپی شناسنامه
  2. کپی مصدق سند طلاق به شماره ...
  3. سابقه پرونده در شعبه ... دادگاه خانواده ...

مطلب مرتبط: نحله چیست و در چه صورتی به زن تعلق می گیرد؟

ریاست محترم دادگاه خانواده

با سلام و عرض ادب

احتراماً اینجانب ... باستحضار می رساند که بمدت ... سال همسر دائم خوانده محترم بوده ام و با ایشان زندگی مشترک داشته ام و بموجب دادنامه شماره ... مورخ ... صادره از شعبه ... از زوجیت ایشان خارج شده و در دفترخانه شماره ... طی سند طلاق شماره ... ثبت گردیده است.

نظر به اینکه اینجانب از بدو زندگی مشترک تا زمان طلاق به درخواست و دستور زوج کلیه امور مربوط به منزل از قبیل حفظ و نگهداری و نظافت منزل، آشپزی، نظافت و تربیت و نگهداری فرزند یا فرزندان مشترک و ... را شخصا انجام داده ام و این امر در صورتی است که انجام این قبیل امور از حیطه وظایف شرعی و قانونی بنده خارج بوده و کلیه این امور را بدون قصد تبرع و بدون دریافت اجرتی انجام داده ام.

فلذا مستندا به ماده ٣٣٦ قانون مدنی تقاضای رسیدگی و صدور حکم مبنی بر محکومیت خوانده به پرداخت اجرت المثل ایام زوجیت و کلیه خسارات دادرسی با جلب نظر کارشناس رسمی دادگستری مورد استدعاست.

مطلب مرتبط: اجرت المثل زوجه در عقد موقت

مستندات قانونی دادخواست مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت

صورتجلسه نشست قضائی استان مازندران/ شهر محمود آباد مورخ ۱۳۹۷/۰۸/۲۴ آیا مطالبه اجرت المثل ایام زندگی مشترک، فقط مربوط به زمان طلاق است؛ یا در زمان ادامه زندگی مشترک و یا حتی در صورت فوت زوج (به طرفیت وراث) می توان چنین دعوایی را مطرح نمود؟

نظر هیئت عالی

نظر به اینکه استیفاء یکی از اسباب تحقق ضمان است؛ بنابراین مطالبه اجرت المثل ایام زندگی مشترک از سوی زوجه مبتنی بر قواعد عمومی مسئولیت مدنی (استیفاء) مقید به زمان خاصی نیست و زوجه با حصول شرایط مندرج در تبصره ی ذیل ماده 336 قانون مدنی می تواند حق مالی خود را چه در زمان زندگی مشترک یا همزمان با درخواست و طرح دعوی طلاق و چه بعد از واقعه طلاق و ثبت آن، از زوج مطالبه کند، مگر این که دلیل اثباتی محکمه پسندی بر انصراف یا اعراض از این حق وجود داشته باشد.

 

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

شماره نظریه: 7/93/0467 شماره پرونده: 93-9/16-0248 تاریخ نظریه: 1393/02/31

چنانچه زوجه به جرم برقراری رابطه نامشروع محکوم به تحمل شلاق یا پرداخت جزای نقدی در پرونده کیفری شود آیا محکومیت زوج به پرداخت اجرت المثل ایام زندگی مشترک وجاهت قانونی دارد یا اینکه مورد می تواند از موارد نشوز زوجه تلقی شود و اجرت المثل منتفی می گردد؟

طبق ماده 29 قانون حمایت خانواده 10/12/1391، اجرت المثل ایام زوجیت بر اساس تبصره ماده 336 قانون مدنی تعیین می گردد. بنابراین تعیین آن ربطی به نحوه رفتار زوجه ندارد.

با وجود این دادخواست اجرت المثل ایام زوجیت که از نظر قضایی کامل می باشد اما در هر حال با توجه به متفاوت بودن هر پرونده و دارا بودن نکات و ظرائف خاص خود لذا این دادخواست شما را از مشاوره با وکیل بی نیاز نمی نماید.


امیدواریم مطالب برای شما مفید بوده باشد. لطفا مطالب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید و با امتیاز دادن به مطالب، ما را در جهت بهبود و تولید هر چه بیشتر مطالب یاری فرمایید. همچنین می توانید نظرات یا سوالات خود را در بخش دیدگاه ها مطرح نمایید در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ داده خواهد شد.

جهت اخذ مشاوره، می توانید به بخش مشاوره حقوقی مراجعه نمایید.

درخواست مشاوره

افزودن دیدگاه

امتیاز شما :

دیدگاه کاربران

دیدگاهی ثبت نشده است.
تماس با وکیل