نمونه متن توافقنامه طلاق توافقی
توافقنامه طلاق توافقی

چگونگی نگارش متن توافقنامه طلاق توافقی
در نظام حقوقی ایران، برای تحقق طلاق، اراده زوج لازم و کافی است لذا طلاق از نظر ماهیتی تنها با اراده زوج قابل تحقق است. چه خود زوج، زوجه را طلاق دهد چه نماینده قراردادی (وکیل زوج) یا قانونی (قاضی در مقام حاکم به عنوان ولی ممتنع) زوج، زوجه را طلاق دهد. بنابراین طلاق یک ایقاع تشریفاتی است. منظور از طلاق توافقی آن نیست که طلاق، تبدیل به توافق و عقد شده است بلکه منظور عبارت طلاق توافقی آن است که هر دو نفر زوجین خواهان پرونده هستند و اینکه زوجین در خصوص حقوق مالی و غیرمالی ناشی از زوجیت به توافق رسیدهاند. لذا معمولاً زوجین پیش از مراجعه به محاکم جهت تشکیل پرونده طلاق توافقی، طی یک متن اقدام به نگارش توافقنامه طلاق توافقی مینمایند. در توافقنامه طلاق توافقی، زوجین در مورد تمامی مسائل از قبیل مهریه (مانند بذل مهریه، نحوه پرداخت مهریه و ...)، نفقه، امور فرزندان (حضانت فرزند مشترک، ملاقات و نفقه) اجرتالمثل ایام زناشویی، جهیزیه و ... توافق مینمایند.
مطلب مرتبط: شرایط طلاق توافقی چیست؟ نحوه اعمال آن کدام است؟
نمونه متن توافقنامه طلاق توافقی
بنام خدا
یا ایها الذین آمنوا اوفوا بالعقود
«ای کسانی که ایمان آوردهاید به عهد و پیمانی که میبندید وفا کنید.»
توافقنامه طلاق توافقی حاضر فیمابین زوج آقای ... فرزند ... به شماره شناسنامه ... و کد ملی ... به نشانی ... و شماره تماس ... و زوجه سرکار خانم ... فرزند ... به شماره شناسنامه ... و کد ملی ... به نشانی ... که طی سند نکاحیه شماره ... در تاریخ ... در دفتر شماره ... ازدواج به عقد دائمی و شرعی یکدیگر درآمدهاند، به شرح ذیل تنظیم میگردد و ضمن عقد خارج لازم طرفین نسبت به مفاد و بندهای ذیل در راستای مواد 10 و 219 قانون مدنی توافق و رضایت خود را در کمال صحت و سلامت عقل و بدور از هرگونه اجبار و اکراه با امضاء در ذیل آن تایید مینمایند و مفاد این توافقنامه برای طرفین لازمالاجراء میباشد.
1- مهریه زوجه: مهریه زوجه تعداد .............. سکه بهار آزادی میباشد که زوجه توافق نمود در قبال اعمال حق طلاق از ناحیه زوج نسبت به ابراء مهریه به تعداد .............. سکه بهار آزادی و بریالذمه نمودن وی نسبت به آن اقدام نماید.
* در طلاق توافقی زوجین باید نسبت به مهریه تعیین تکلیف نمایند و این توافق، فیمابین طرفین است و الزامی در بخشش کل مهریه با عدم بخشش زوجه نمیباشد. بذل مهریه میتواند نسبت به تمام آن باشد و یا بخشی از آن و زوجه الزامی به بذل کل مهریه خود در قبال اجرای صیغه طلاق ندارد.
مطلب مرتبط: بررسی امکان رجوع زوجه پس از بخشش مهریه
2- جهیزیه زوجه: سرکار خانم ... جهیزیه خود را مسترد نموده/ مسترد مینماید/ ادعایی در خصوص جهیزیه ندارد.
مطلب مرتبط: نحوه طرح دعوای استرداد جهیزیه
3- نفقه زوجه: زوجه ... در خصوص نفقه گذشته، حال و آینده ادعایی ندارد یا نفقه خود را دریافت نموده و پس از اجرای صیغه طلاق ادعایی در این خصوص ندارد.
مطلب مرتبط: چگونگی طرح دعوای مطالبه نفقه زوجه
4- حضانت فرزند مشترک: در خصوص فرزندان مشترک به نامهای ... و ...، فرزندان تحت حضانت پدر/ مادر میباشند و میتوانند در هر هفته در روزهای تعیین شده مطابق با توافق حاصله، با پدر/ مادر خود در آدرس ... ملاقات داشته باشند.
مطلب مرتبط: شرایط حضانت فرزند چیست؟
5- نفقه فرزند: نفقه فرزند یا فرزندان مشترک طبق توافق برای هر کدام مبلغ ... و جمعاً ... تعیین گردید که با توجه به شرایط موجود در هر سال 25 درصد به مبلغ مذکور اضافه میگردد و آقای ... مکلف است در هر ماه این مبلغ را به کارت شماره ... نزد بانک ... به نام ... واریز نماید.
مطلب مرتبط: نحوه طرح دعوای مطالبه نفقه اقارب
6- اجرتالمثل ایام زناشویی: زوجه کلیه حقوق مالی خود ناشی از اجرتالمثل ایام زندگی مشترک را از خود سلب و ساقط نموده است.
* اجرتالمثل در واقع اجرت کارهایی است که زن در طول زندگی در منزل مشترک انجام داده است و شامل نظافت و تربیت فرزندان و پرستاری و مراقبت از اعضای خانواده خود یا شوهر و در واقع با دستور زوج انجام داده و به صورت تبرعی (مجانی) آن را انجام نداده و طبق نظر کارشناس پس از دادخواست و مطالبه در صورت اثبات، مرد محکوم به پرداخت میباشد که زن در طلاق توافقی میتواند آن را بذل کند و ادعایی نداشته باشد یا اینکه طرفین نسبت به مبلغی توافق نمایند.
مطلب مرتبط: نحوه مطالبه اجرتالمثل ایام زوجیت
7- نوع طلاق: اعلام نوع طلاق تکلیف دادگاه و واجد آثار متعدد است. طلاق علیالاصول رجعی است مگر آنکه به یکی از چهار دسته مندرج در ماده 1145 قانون مدنی باشد که بائن میشود. طلاق مطلوب در پرونده طلاق توافقی، طلاق بائن است چراکه در طلاق رجعی، حق رجوع زوج میتواند تمام فرآیند ثبت رسمی طلاق را بیاثر نماید. در طلاق بائن برای شوهر حق رجوع در ایام عده (عده طلاق، زمان حدود سه ماه پس از طلاق است که زن نمیتواند شوهر دیگر اختیار کند.) متصور نیست.
8- نوبت طلاق: نظر به مواد 1057 و 1058 و نیز بند 4 از ماده 1145 قانون مدنی، تعیین و اعلام نوبت طلاق (بدین معنی که برای چندمین بار است که زوجین از یکدیگر جدا میشوند.) ضروری است.
9- دعاوی: از تاریخ تنظیم توافقنامه طلاق توافقی حاضر به بعد تمامی دعاوی حقوقی و کیفری زوج و زوجه علیه یکدیگر از قبیل مطالبه مهریه و مطالبه هرگونه وجه مختومه اعلام و طرفین هیچگونه دینی نسبت به یکدیگر نخواهند داشت و امضای ذیل این توافقنامه به معنای ابراء تمامی دیون علیه یکدیگر تا این تاریخ خواهد بود.
دعاوی زوج و زوجه علیه یکدیگر به شرح ذیل میباشد:
1- موضوع: ............................. دادگاه: ............................. شماره پرونده: .............................
2- موضوع: ............................. دادگاه: ............................. شماره پرونده: .............................
3- موضوع: ............................. دادگاه: ............................. شماره پرونده: .............................
10- سایر توافقات و توضیحات:
.........................................................................................................................................
.........................................................................................................................................
توافقنامه طلاق توافقی حاضر در دو نسخه تنظیم و طرفین با امضاء ذیل آن در حضور شهود کلیه مفاد و مندرجات این توافقنامه را قبول نمودند و در صورت عدم انجام تعهد هر یک از بندهای فوق توسط مراجع قانونی قابل پیگیری خواهد بود.
امضاء و اثر انگشت زوج امضاء و اثر انگشت زوجه
امضاء و اثر انگشت شهود
با وجود توافقنامه طلاق توافقی حاضر که از نظر قضایی کامل میباشد اما در هر حال با توجه به متفاوت بودن هر پرونده و دارا بودن نکات و ظرائف خاص خود لذا این توافقنامه، شما را از مشاوره با وکیل بینیاز نمینماید.
امیدواریم مطالب برای شما مفید بوده باشد. لطفا مطالب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید و با امتیاز دادن به مطالب، ما را در جهت بهبود و تولید هر چه بیشتر مطالب یاری فرمایید. همچنین می توانید نظرات یا سوالات خود را در بخش دیدگاه ها مطرح نمایید در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ داده خواهد شد.
افزودن دیدگاه
دیدگاه کاربران