نمونه درخواست تامین دلیل تخلیه ملک توسط مستاجر

درخواست تامین دلیل تخلیه ملک
03 تیر 1403 1 4933
درخواست تامین دلیل تخلیه

بازدید کننده بزرگوار، در این مقاله یک نمونه درخواست تامین دلیل تخلیه ملک توسط مستاجر برایتان قرار داده ایم تا با چارچوب تنظیم دادخواست آشنا شوید.

مطلب مرتبط: نحوه تخلیه ملک در صورت مقاومت مستاجر

نمونه درخواست تامین دلیل تخلیه ملک توسط مستاجر

خواهان: مشخصات مستاجر

خوانده: مشخصات موجر

وکیل: خانم/ آقای .../ کد ملی: .../ تلفن: .../ آدرس: ...

خواسته: درخواست تامین دلیل تخلیه عین مستاجره به علت انقضای مدت اجاره (احراز تخلیه بودن عین مستاجره) و تحویل کلید ملک

دلایل و منضمات دادخواست:

  1. فتوکپی مصدق اجاره نامه شماره ... مورخ ...

  2. معاینه محل

  3. اظهارنامه به شماره ... مورخ ...

مطلب مرتبط: نحوه انجام تامین دلیل توسط مستاجر و تحویل کلید ملک به مالک

ریاست محترم شورای حل اختلاف

با سلام و عرض ادب

احتراما باستحضار می رساند اینجانب در تاریخ ... به موجب اجاره نامه بشماره ... تنظیمی در ... یک واحد آپارتمان به مساحت 110 مترمربع را از خوانده محترم اجاره نمودم. حال با اتمام مدت اجاره و انقضای آن در تاریخ ... مورد اجاره را تخلیه نمودم. با توجه به اینکه خوانده محترم از تحویل گرفتن عین مستاجره خودداری می نمایند، (بنده در تاریخ ... با ارسال اظهارنامه بشماره ... به مالک اطلاع داده ام)، با تقدیم این دادخواست، درخواست تامین دلیل تخلیه ملک مورد اجاره و تحویل کلید ملک به آن شورا را مستند به ماده ۷ قانون موجر و مستاجر سال 1362 دارم. ضمنا با توجه به تخلیه بودن محل اجاره درخواست معاینه محل را نیز دارم.

بیشتر بخوانید: حکم تخلیه چیست؟

مستندات قانونی مرتبط با درخواست تامین دلیل تخلیه ملک توسط مستاجر

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

شماره نظریه: 7/1400/1500 شماره پرونده: 1400-29/1-1500 ح تاریخ نظریه: 1401/03/02

احتراماً به استحضار عالی می‌رساند نظریه مشورتی شماره 7/1400/649 مورخه 1400/7/28 اداره کل حقوقی قوه قضاییه که به پیوست تقدیم شده، به شرح ذیل برخلاف قانون بوده و خواهشمند است دستور اصلاح آن را صادر فرمایید: جهت جلوگیری از اطاله کلام از تایپ متن کامل نظریه مشورتی خودداری نموده و به اصل موضوع می پردازم: در پس سوال که آمده است: «مستاجر پس از انقضای اجاره نامه مبادرت به تخلیه نموده و به موجب اظهارنامه های مراتب تخلیه بودن عین مستاجره را به موجر اعلام داشته ...) اینکه در پاسخ آمده است اگر موجر و مستاجر تخلیه ملک توسط وی جهت تصرف عین مستاجره و دادن رسید به مستاجر مراجعه نکند ... حق مطالبه اجرت المثل را ندارد کاملا برخلاف قانون است؛ چراکه: 1- در قانون موجر و مستاجر سال ۱۳۷۶ مواردی به قوانین قبلی اضافه گردید که جهت سهولت امر تخلیه و ... برای موجر است که از بحث خارج می باشد. و در ماده ۱۳ همین قانون آمده است که کلیه قوانین و مقررات مغایر با این قانون لغو می‌شود. 2- از آنجا که در ماده ۷ قانون موجر و مستاجر سال ۱۳۶۲ صراحتا به همین موضوع مورد پرسش اشاره شده، دیگر جایی برای تفسیر باقی نمی ماند. این متن ماده ۷ به شرح ذیل است: « ماده 7- هرگاه مستاجر به علت انقضای مدت اجاره یا در موارد فسخ اجاره مورد اجاره را تخلیه کند و موجر از تحویل گرفتن آن امتناع کند مستاجر می تواند به دادگاه محل وقوع ملک مراجعه و تخلیه کامل مورد اجاره را تامین نماید و کلید آن را دفتر دادگاه تسلیم کند. از این تاریخ موجر حق مطالبه اجاره بها را نسبت به آینده ندارد و دفتر دادگاه ظرف ۲۴ ساعت به موجر یا نماینده قانونی او اخطار می‌کند که برای تحویل گرفتن مورد اجاره و دریافت کلید حاضر شود.» 3- به استناد ماده قانونی فوق که تاکنون نیز ملغی نشده و دارای اعتبار قانونی است، پاسخ ارائه شده به سوال که مستاجر به صرف فرستادن «اظهارنامه و اعلام تخلیه به موجر» وظیفه قانونی خود را انجام داده از پرداخت اجرت المثل معاف است برخلاف قانون می‌باشد؛ چراکه طبق ماده فوق باید تامین دلیل نموده و کلید را تحویل دادگاه یا شورای حل اختلاف نماید. لذا به علت عدم انجام این کار در فرض سوال، اجرت المثل به موجر تعلق خواهد گرفت. 4- در فرض دوم سوال نیز به علت آنچه در فوق تقدیم گردید نیز برای تخلیه عین مستاجره از سوی موجر کاملاً صحیح بوده و قابل استماع می باشد. از طرف دیگر اگر مستاجر به جهت ایذاء موجر اقدام به ارسال اظهارنامه نموده و در عمل از تحویل کلید عین مستاجره خودداری نماید، چه راهی برای موجر برای تحویل عین مستاجره باقی خواهد ماند؟

اولاً، حکم مقرر در ماده 7 قانون روابط موجر و مستأجر مصوب 1362 مبنی بر اختیار مستأجر در مراجعه به دادگاه محل وقوع ملک جهت تأمین دلیل تخلیه کامل مورد اجاره و تحویل کلید به دفتر دادگاه در صورت انقضای مدت اجاره یا فسخ قرارداد اجاره، صرفاً از باب تأمین دلیل و به صراحت این ماده اختیار مستأجر است و الزامی در این خصوص برای مستأجر در پی ندارد. ثانیاً، احراز قصور و کوتاهی در اعلام مراتب تخلیه عین مستأجره و نیز کوتاهی در تحویل دادن یا تحویل گرفتن آن، اموری موضوعی است که در هر حال باید دادگاه آن را احراز کند. بنا به مراتب فوق نظریه سابق‌الصدور این اداره منطبق با موازین قانونی است و دلیلی بر عدول از آن وجود ندارد.

با وجود این درخواست تامین دلیل تخلیه ملک توسط مستاجر که از نظر قضایی کامل می باشد اما در هر حال با توجه به متفاوت بودن هر پرونده و دارا بودن نکات و ظرائف خاص خود لذا این دادخواست شما را از مشاوره با وکیل بی نیاز نمی نماید.


امیدواریم مطالب برای شما مفید بوده باشد. لطفا مطالب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید و با امتیاز دادن به مطالب، ما را در جهت بهبود و تولید هر چه بیشتر مطالب یاری فرمایید. همچنین می توانید نظرات یا سوالات خود را در بخش دیدگاه ها مطرح نمایید در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ داده خواهد شد.

مطالب مرتبط

نحوه انجام تامین دلیل به چه صورت است؟

تامین دلیل چیست؟ تامین دلیل به معنای در امنیت قرار دادن دلیل است. شخص ممکن است به منظور حفظ اسناد و مدارک و هر امری که میتواند بعداً بعنوان دلیل در دادگاه مورد استناد واقع شود درخواست تامین دلیل نماید. تشخیص درجه ارزش تامین دلیل در موارد استف...

افزودن دیدگاه

امتیاز شما :

دیدگاه کاربران

محمود دلفی
18 شهریور 1403
باسلام.خانه ای را رهن کامل گرفتم تا۱۴۰۱.لکن الان بعد از دو سال قصد تحویل دادن ملک را دارم بعد از ارائه اظهار نامه به مالک. طی تماس تلفنی بابنده می‌گویید که خانه را دوساله فروخته وآدرس بنگاهی که آنجا خانه فروخته شده رابه من داد اما با مراجعه بنده به بنگاه ودرخواست تماس با مالک جدید را داشتم بنگاه می‌گویند در تعهد من نیست زنگ بزنم.شما تو این دو سال کجا بودید.من چطور میتوانم مالک جدید را پیدا کنم