نحوه انجام تامین دلیل تحویل کلید عین مستاجره به شورای حل اختلاف

تامین دلیل تحویل کلید عین مستاجره
03 تیر 1403 0 891
تامین دلیل تحویل کلید

تامین دلیل تحویل کلید عین مستاجره

در روابط میان موجر و مستاجر، ممکن است با منقضی شدن مدت قرارداد اجاره یا فسخ قرارداد اجاره، مستاجر خواهان تخلیه ملک و تحویل کلید به مالک باشد اما مالک بنا به هر علتی (مانند زمانی که موجر به دلیل عدم توانایی مالی نمی تواند مبلغ ودیعه مستاجر را به او پس دهد) از تحویل کلید ملک امتناع می نماید. در چنین شرایطی، بدلیل آنکه بعد از پایان یافتن مدت قرارداد اجاره، ملک هم چنان در تصرف مستاجر می باشد بنابراین او در مورد عین مستاجره (ملک استیجاری) مسئول تلقی می گردد نتیجه اینکه برای رهایی از این مسئولیت و عواقب ناشی از آن، مستاجر می بایست بطور قانونی اقداماتی را انجام دهد.

در موردی که قرارداد اجاره تمام شده باشد اما ملک هم چنان در تصرف مستاجر باشد، موجر و مستاجر می توانند، مدت قرارداد اجاره را برای مدت معینی تمدید نمایند، در این حالت معمولا طرفین به مبلغ جدیدی در خصوص اجاره بهای ماهیانه توافق می نمایند.

لکن در صورتی که قرارداد اجاره تمدید نشود و مالک بنا به هر علتی از تحویل گرفتن کلید ملک امتناع ورزد، مستاجر می بایست در ابتدا اظهارنامه ای به موجر در جهت اعلام آمادگی تخلیه ملک بدهد و سپس از طریق شورای حل اختلاف اقدام به انجام «تامین دلیل تحویل کلید عین مستاجره» نماید. در این ارتباط ماده 7 قانون روابط موجر و مستاجر مصوب 1362 تعیین تکلیف نموده است مطابق با این ماده:

«هرگاه مستاجر به علت انقضاء مدت اجاره یا در موارد فسخ اجاره مورد اجاره را تخلیه کند و موجر از تحویل گرفتن آن امتناع کند مستاجر‌ می تواند به دادگاه محل وقوع ملک مراجعه و تخلیه کامل مورد اجاره را تامین دلیل نماید و کلید آن را به دفتر دادگاه تسلیم کند. ‌از این تاریخ موجر حق مطالبه اجاره بها را نسبت به آینده ندارد و دفتر دادگاه ظرف 24 ساعت به موجر یا نماینده قانونی او اخطار می کند که برای تحویل گرفتن مورد اجاره و دریافت کلید حاضر شود.»

مطلب مرتبط: نمونه درخواست تامین دلیل تخلیه ملک توسط مستاجر

تامین دلیل چیست؟

تامین دلیل یعنی ثبت و ضبط وقایعی که رخ داده توسط دادگاه. فرد ممکن است به منظور حفظ اسناد و مدارک و هر امری که می تواند بعداً بعنوان دلیل در دادگاه مورد استناد واقع شود درخواست تامین دلیل نماید. همچنین مطابق با ماده 155 قانون آیین دادرسی مدنی، تشخیص درجه ارزش تامین دلیل در موارد استفاده با دادگاه است. بنابراین هیچ مرجع دیگری جز محاکم صالح قضایی اراده استفاده از مفاد صورتجلسه تامین دلیل را ندارد مگر اینکه اعتبار و ارزش تامین دلیل یاد شده قبلاً توسط دادگاه احراز و اعلام شده باشد. در این ارتباط ماده ١۴ قانون آیین دادرسی مدنی بیان داشته است:

«درخواست تامین دلایل و امارات از دادگاهی می شود که دلایل و امارات مورد درخواست در حوزه آن واقع است.»

منظور از دادگاه صالح، شورای حل اختلافی است که دلایل و امارات در حوزه آن واقع است.


امیدواریم مطالب برای شما مفید بوده باشد. لطفا مطالب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید و با امتیاز دادن به مطالب، ما را در جهت بهبود و تولید هر چه بیشتر مطالب یاری فرمایید. همچنین می توانید نظرات یا سوالات خود را در بخش دیدگاه ها مطرح نمایید در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ داده خواهد شد.

مطالب مرتبط

نحوه انجام تامین دلیل به چه صورت است؟

تامین دلیل چیست؟ تامین دلیل به معنای در امنیت قرار دادن دلیل است. شخص ممکن است به منظور حفظ اسناد و مدارک و هر امری که میتواند بعداً بعنوان دلیل در دادگاه مورد استناد واقع شود درخواست تامین دلیل نماید. تشخیص درجه ارزش تامین دلیل در موارد استف...

افزودن دیدگاه

امتیاز شما :

دیدگاه کاربران

دیدگاهی ثبت نشده است.
تماس با وکیل