دادخواست مطالبه ضرر و زیان ناشی از جرم

بازدید کننده بزرگوار، در این مقاله یک نمونه دادخواست مطالبه ضرر و زیان ناشی از جرم برایتان قرار داده ایم تا با چارچوب تنظیم دادخواست آشنا شوید.
بیشتر بخوانید: نمونه رای ضرر و زیان ناشی از جرم
نمونه دادخواست مطالبه ضرر و زیان ناشی از جرم
خواهان: خانم/ آقای: …/ کد ملی: …/ به نشانی: …
خواندگان:
-
خانم/ آقای: …/ کد ملی: …/ به نشانی: …
-
خانم/ آقای: …/ کد ملی: …/ به نشانی: …
وکیل: خانم/ آقای: …/ کد ملی: …/ به نشانی: …
خواسته: تقاضای رسیدگی و صدور حکم مبنی بر مطالبه ضرر و زیان ناشی از کلاهبرداری و انتقال مال غیر علیالحساب مقوم بر 201/000/000 ریال به انضمام مطالبه کلیه خسارات قانونی
دلایل و منضمات دادخواست:
-
محتویات پرونده کیفری کلاسه ... مطروحه در شعبه ... دادگاه کیفری دو شهرستان ...
-
مبایعهنامه شماره ... مورخ ...
-
تحقیق و معاینه محلی
-
عنداللزوم ارجاع امر به کارشناس
ریاست محترم شعبه ... دادگاه کیفری دو شهرستان ...
با سلام و دعای خیر
احتراما اینجانب ... در ارتباط با دادخواست تقدیمی به استحضار میرساند:
اینجانب به عنوان خریدار با حسن نیت در تاریخ ... دو قطعه زمین 700 متری را از خوانده ردیف اول (آقای ...) خریداری نمودم. پس از انجام معامله مذکور جهت تکمیل مدارک به نامبرده مراجعه نموده و ایشان با انجام مانورهای متقلبانه موفق به فریب اینجانب گردیدند و دو قطعه زمین دیگر را نیز به بنده معرفی نموده که در خرداد ماه دو قطعه مذکور را نیز از ایشان خریداری نمودم. پس از گذشت مدتی با انجام استعلامات قانونی لازم از مراجع ذیصلاح متوجه گردیدم که اراضی مذکور متعلق به ایشان نبوده فلذا به ایشان جهت استرداد وجوه پرداختی مراجعه نمودم که متاسفانه مجدداً فریب نامبرده را خورده و ایشان یا حیله و نیرنگ پیشنهاد انتقال 4 قطعه زمین دیگر که موانع انتقال و مالکیت زمینهای سابق را ندارد، را دادند و اینجانب نیز پیرو مبایعهنامه پیوستی این اقدام را انجام داده و حتی به دلیل احراز عدم حسن نیت نامبرده برای بنده، با توافق و تراضی یکدیگر مبلغ 300 درصد را به عنوان وجه التزام قراردادی تعیین نمودیم.
علیایحال بعد از گذشت مدتی با توجه به عدم وجود صداقت در عملکرد نامبرده و مانورهای متقلبانه ایشان، وقوع جرائم کلاهبرداری و انتقال مال غیر توسط ایشان برای اینجانب محرز گردیده، فلذا با طرح شکایت با موضوع جرائم فوقالذکر در شعبه ... دادیاری دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان ... و انجام تحقیقات مقتضی توسط دادیار محترم و استماع اظهارات طرفین دعوا، در تاریخ ../../.. کیفرخواست به شماره ... از آن شعبه محترم صادر گردیده است که پرونده جهت رسیدگی و صدور رای مقتضی به این شعبه محترم ارجاع گردیده است. لازم به ذکر است که آقای ... با انجام جرائم فوقالذکر در حق اینجانب ضرر و زیانهای مادی و معنوی هنگفتی را وارد نموده اند فلذا با تقدیم این دادخواست مستنداً به رای وحدت رویه شماره 582 هیات عمومی دیوان عالی کشور، ماده 14 قانون آیین دادرسی کیفری، قاعده لاضرر و قانون مسئولیت مدنی و همچنین سایر قواعد فقهی و مواد قانونی تقاضای رسیدگی و صدور حکم به شرح خواسته تقدیمی مورد استدعاست.
با تجدید احترام
مطلب مرتبط: نحوه مطالبه خسارات ناشی از جرم
مستندات قانونی مرتبط با دادخواست مطالبه ضرر و زیان ناشی از جرم
نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
شماره نظریه: 1420/96/7 شماره پرونده: 1090-1/168-96 تاریخ نظریه: 1396/06/25
شخصی در دادسرا ضمن شکوائیه دادخواست مطالبه ضرر و زیان هم تنظیم نموده در خصوص شکایت در دادسرا قرار منع تعقیب صادر میگردد و شاکیه اعتراض مینماید اگر در دادگاه قرار منع تعقیب تایید شود تکلیف دادسرا مطالبه ضرر و زیان چیست؟ آیا مشمول ماده 20 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 92 میگردد؟
با توجه به اینکه رسیدگی به دادخواست ضرر و زیان ناشی از جرم که امری است حقوقی، علیالاصول در صلاحیت دادگاه حقوقی است النهایه قانونگذار استثنائاً و بنا به مصالحی اجازه داده که دادخواست ضرر و زیان ناشی از جرم به همان دادگاه جزایی رسیدگی کننده به جرم تقدیم و در آن دادگاه مورد رسیدگی قرار گیرد ولی این صلاحیت رسیدگی مطلق نیست و چنانچه پرونده در دادسرا منجر به صدور قرار منع تعقیب گردد و در صورت تایید این قرار از سوی دادگاه و قطعی شدن آن، دادسرا تکلیفی در خصوص ارسال پرونده به دادگاه جزایی جهت رسیدگی به دادخواست ضرر و زیان ناشی از جرم ندارد چون دادگاه کیفری نیز فقط ضمن رسیدگی به دعاوی کیفری میتواند به امر حقوقی (ضرر و زیان ناشی از جرم) رسیدگی نماید و موضوع از شمول مقررات ماده 20 قانون آیین دادرسی کیفری 1392 خارج است.
بیشتر بخوانید: استثنائات مطالبه ضرر و زیان ناشی از جرم بدون تقدیم دادخواست کداماند؟
نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
شماره نظریه: 7/99/373 شماره پرونده: 99-168-373 ک تاریخ نظریه: 1399/04/07
مطابق ماده 15 قانون آیین دادرسی کیفری «پس از آنکه متهم تحت تعقیب قرار گرفت، زیان دیده از جرم میتواند تصویر یا رونوشت مصدق تمام ادله و مدارک خود را جهت پیوست به پرونده به مرجع تعقیب تسلیم کند و تا قبل از اعلام ختم دادرسی دادخواست ضرر و زیان خود را تسلیم دادگاه کند ...» و مطابق ماده 17 قانون مذکور «دادگاه مکلف است ضمن صدور رای کیفری در خصوص ضرر و زیان مدعی خصوصی نیز طبق ادله و مدارک موجود رای مقتضی صادر کند مگر ...». حال سوال اینجاست که در پرونده تصادف جرحی، شاکی نسبت به ایراد صدمات خود شکایت تنظیم و نسبت به خسارت وارده به اتومبیل خود نیز تا قبل از اعلام ختم دادرسی دادخواست حقوقی تنظیم و تقدیم دادگاه میکند. آیا اقدام شاکی در تنظیم دادخواست مطالبه ضرر و زیان از دادگاه کیفری در فرض مذکور صحیح است؟
در فرض استعلام که شاکی ضمن طرح شکایت کیفری «ایراد صدمه بدنی غیرعمدی ناشی از تخلفات رانندگی» در اجرای بند «ب» ماده 9 و مواد 14 و 15 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392، دعوای خصوصی مطالبه ضرر و زیان مادی ناشی از ارتکاب جرم (خسارت وارد شده به خودرو) را با تقدیم دادخواست مطالبه کرده است، دادگاه کیفری با استناد به ماده 17 قانون موصوف، به دعوای ضرر و زیان شاکی خصوصی (خسارت وارد شده به خودرو) رسیدگی میکند.
با وجود این دادخواست مطالبه ضرر و زیان ناشی از جرم که از نظر قضایی کامل میباشد اما در هر حال با توجه به متفاوت بودن هر پرونده و دارا بودن نکات و ظرائف خاص خود لذا این دادخواست شما را از مشاوره با وکیل بی نیاز نمینماید.
امیدواریم مطالب برای شما مفید بوده باشد. لطفا مطالب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید و با امتیاز دادن به مطالب، ما را در جهت بهبود و تولید هر چه بیشتر مطالب یاری فرمایید. همچنین می توانید نظرات یا سوالات خود را در بخش دیدگاه ها مطرح نمایید در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ داده خواهد شد.
افزودن دیدگاه
دیدگاه کاربران
علیزاده
رامین محمدی
یاشار کریمی
هومن
مهدی
ستاره
امین ولی زاده