نمونه دادخواست استرداد مبلغ ودیعه از موجر
دادخواست استرداد مبلغ قرضالحسنه موضوع قرارداد اجاره
بازدید کننده بزرگوار، در این مقاله یک نمونه دادخواست استرداد مبلغ ودیعه از موجر برایتان قرار داده ایم تا با چارچوب تنظیم دادخواست آشنا شوید.
بیشتر بخوانید: نمونه رای حق حبس مستاجر مندرج در ماده 4 قانون روابط موجر و مستاجر
نمونه دادخواست استرداد مبلغ ودیعه از موجر
خواهان: خانم/ آقای: …/ کد ملی: …/ به نشانی: …
خواندگان:
-
خانم/ آقای: …/ کد ملی: …/ به نشانی: …
-
خانم/ آقای: …/ کد ملی: …/ به نشانی: …
وکیل: خانم/ آقای: …/ کد ملی: …/ به نشانی: …
خواسته:
-
اعسار از پرداخت هزینه دادرسی به میزان 175/000/000 ریال معادل با 17 میلیون و پانصد هزار تومان
-
مطالبه وجه بابت ... (تقاضای رسیدگی و صدور حکم مبنی بر محکومیت خواندگان محترم به استرداد ودیعه مسکن موضوع اجارهنامه عادی شماره ... مورخ 22-07-1401) به مبلغ 5/000/000/000 ریال
-
مطالبه خسارت تاخیر تادیه همزمان با خواسته اصلی (خسارت تاخیر تادیه از تاریخ تقدیم دادخواست لغایت تاریخ اجرای حکم)
-
مطالبه کلیه خسارات قانونی
دلایل و منضمات دادخواست:
-
وکالتنامه به شماره ... مورخ ...
-
فتوکپی مصدق استشهادیه محلی
-
اجاره نامه عادی به شماره ... مورخ 22-07-1401
-
اظهارنامه شماره ... مورخ ...
بیشتر بخوانید: نحوه صدور دستور تخلیه (تخلیه فوری)
رئیس محترم دادگاه عمومی حقوقی شهرستان ...
با سلام و عرض ادب
احتراماً اینجانب ... ضمن اعلام وکالت از طرف خواهان دعوا آقای ... مراتب دعوای نامبرده را به استحضار عالی میرساند:
الف) درخواست صدور حکم اعسار موکل از پرداخت هزینه دادرسی
بدواً نظر به ناتوانی و عدم استطاعت مالی موکل در پرداخت هزینه دادرسی به میزان 175 میلیون ریال معادل با 17 میلیون و پانصد هزار تومان و با عنایت به استشهادیه کتبی ضمیمه شده، رسیدگی و صدور حکم بر معافیت و اعسار موکل از پرداخت هزینه دادرسی به میزان یاد شده مورد استدعاست.
ب) شرح ماوقع
1- در تاریخ 22-07-1401، قرارداد اجاره موضوع اجارهنامه عادی شماره ... به مدت یک سال از تاریخ 22-07-1401 لغایت 22-07-1402 میان موکل به عنوان مستاجر و ... به عنوان موجر در قبال تودیع ودیعه مسکن به میزان پنج میلیارد ریال معادل با پانصد میلیون تومان و پرداخت مالالاجاره از قرار هر ماه ده میلیون ریال معادل با یک میلیون تومان منعقد گردید.
2- در تاریخ ... و کمی پیش از اتمام انقضای مدت یک ساله قرارداد اجاره، موکل با ارسال اظهارنامه شماره ... مورخ 15-07-1402 به موجر اعلام نمودند که قصد تخلیه عین مستاجره پس از انقضای مدت قرارداد اجاره و اجاره واحد جدیدی را دارند که مشارالیه از عودت مبلغ ودیعه به مبلغ 5/000/000/000 ریال استنکاف ورزیدند. معالوصف از هنگام انقضای تاریخ قرارداد اجاره در تاریخ 22-07-1402 تا زمان تقدیم دادخواست هیچ اقدامی از سوی موجر در این خصوص صورت نگرفته است.
ج) مبانی قانونی و حقوقی استحقاق موکل
1) هرچند ماده 4 قانون روابط موجر و مستاجر مصوب سال 1376، تخلیه ملک را از سوی موجر منوط به استرداد مبلغ ودیعه مسکن یا قرضالحسنه به مستاجر یا سپردن آن به دایره اجرا نموده، معالوصف عکس آن صادق نیست؛ زیرا حق حبس پیشبینی شده در ماده فوق، حق حبسی یک جانبه است که قانونگذار در راستای حمایت از حقوق مستاجر پیشبینی نموده و به عنوان حقی عینی از سوی مستاجر در برابر همگان قابل استناد است؛ در نتیجه موجر نمیتواند استرداد مبلغی را که به عنوان ودیعه یا قرضالحسنه از مستاجر دریافت کرده است، منوط به تخلیه ملک از سوی مستاجر کند.
2) نظر به اعسار موکل و عدم تمکن مالی او، اجاره مسکن دیگر بی آن که مبلغی را بدواً به عنوان ودیعه مسکن یا قرضالحسنه به موجر جدید پرداخت نماید، عملاً غیرممکن و با عسر و حرج مشارالیه همراه خواهد بود. همچنین عرف حاکم بر روابط استیجاری اقتضاء میکند تا پیش از انقضای مهلت اجاره، موجر قسمتی از مبلغ ودیعه مسکن یا قرضالحسنه را برای اجاره محل جدید به مستاجر مسترد نماید.
از این رو مطابق با قاعده «المعروفُ عرفاً كالمشروطِ شرطاً»، عرف یاد شده بیانگر اراده نانوشته طرفین و چون شرط ضمن عقد مندرج در قرارداد، برای موجر لازمالاتباع میباشد؛ کما اینکه قانونگذار در ماده 220 قانون مدنی، متعاملین را علاوه بر آنچه که در قرارداد آمده به اجرای کلیه نتایج ناشی از عرف و عادت نیز مکلف نموده است.
3) از آنجاکه موکل بدون دریافت مبلغ ودیعه مسکن تودیع شده نزد موجر، قادر به پیدا کردن محل جدید جهت سکونت خود نیست و موجر تاکنون از استرداد آن به موکل استنکاف نموده است، موکل ناگزیر به سکونت اجباری در عین مستاجره میباشد؛ حال آن که در اصل سی و سوم قانون اساسی صراحتاً آمده است هیچکس را نمیتوان ... از اقامت در محل مورد علاقهاش ممنوع یا به اقامت در محلی مجبور ساخت، مگر در مواردی که قانون مقرر میدارد.»
د) خواستههای دعوای مطروح
نظر به مستندات و استدلالهای فوق از آن مقام محترم قضایی، 1- محکومیت خوانده به استرداد مبلغ مبلغ 5/000/000/000 ریال معادل پانصد میلیون تومان بابت ودیعه مسکن تودیع شده نزد وی، 2- محکومیت مشارالیه به پرداخت خسارت تاخیر تادیه مبلغ فوق از تاریخ تقدیم دادخواست لغایت تاریخ اجرای حکم و نهایتاً، 3- محکومیت خوانده مستنکف به پرداخت کلیه خسارات قانونی در حق موکل متمنی میباشد.
با تجدید احترام (وکیل مستاجر)
با وجود این دادخواست استرداد مبلغ ودیعه از موجر که از نظر قضایی کامل میباشد اما در هر حال با توجه به متفاوت بودن هر پرونده و دارا بودن نکات و ظرائف خاص خود لذا این دادخواست شما را از مشاوره با وکیل بی نیاز نمینماید.
امیدواریم مطالب برای شما مفید بوده باشد. لطفا مطالب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید و با امتیاز دادن به مطالب، ما را در جهت بهبود و تولید هر چه بیشتر مطالب یاری فرمایید. همچنین می توانید نظرات یا سوالات خود را در بخش دیدگاه ها مطرح نمایید در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ داده خواهد شد.
افزودن دیدگاه
دیدگاه کاربران