نمونه اظهارنامه مطالبه نفقه از زوج

12 اردیبهشت 1404 0 2721
اظهارنامه مطالبه نفقه
فهرست مطالب

    بازدید کننده بزرگوار، در این مقاله یک نمونه اظهارنامه مطالبه نفقه برایتان قرار داده‌ایم تا با چارچوب تنظیم اظهارنامه آشنا شوید.

    مطلب مرتبط: اظهارنامه چیست و در تنظیم آن به چه نکاتی توجه کنیم؟

    نمونه اظهارنامه مطالبه نفقه

    مشخصات و اقامتگاه اظهارکننده: مشخصات زوجه

    مشخصات و اقامتگاه مخاطب: مشخصات زوج

    موضوع اظهارنامه: اظهارنامه مطالبه نفقه

    مطلب مرتبط: ترک انفاق چیست؟ ضمانت اجرای کیفری عدم پرداخت نفقه زوجه

    مخاطب محترم

    با سلام و عرض ادب

    احتراماً اینجانب ... وفق ماده 156 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی به استحضار می‌رساند:

    مطابق با سند ازدواج شماره ... تنظیمی در دفترخانه ازدواج شماره ... مورخ ... اینجانب به عقد ازدواج دائم با جنابعالی درآمده‌ام، ثمره این ازدواج ... فرزند است. متاسفانه جنابعالی به مدت ... ماه است که از پرداخت نفقه بنده و فرزندان مشترک، خودداری نموده‌اید. فلذا با ابلاغ این اظهارنامه به جنابعالی مهلت داده می‌شود تا حداکثر ظرف مدت دو روز نسبت به پرداخت نفقه اینجانب و فرزندان مشترک از طریق پرداخت به کارت شماره ... بانک ... به نام ... اقدام نمایید در غیر این‌صورت مراتب از طریق مراجع قضایی پیگیری خواهم گردید.

    با تجدید احترام

    مطلب مرتبط: نحوه طرح دعوای مطالبه نفقه اقارب

    مستندات قانونی مرتبط با اظهارنامه مطالبه نفقه

    صورت‌جلسه نشست قضائی استان مازندران/ شهر گلوگاه مورخ ۱۳۹۱/۰۳/۰۴

    زنی با تقدیم دادخواست به طرفیت شوهرش، مطالبه نفقه برای مدت دو سال را تقاضا کرده و مرد در مقام دفاع اظهار داشت که به تدریج، نفقه زن پرداخت شده است و به سکونت زن در منزل خود و زندگی مشترک استناد کرده است. به عنوان قاضی رسیدگی‌کننده به پرونده چه تصمیمی اتخاذ خواهید کرد و کدام یک از زن و شوهر را در این اختلاف مدعی می‌دانید؟

    نظر هیئت عالی

    چنانچه زن و مردی در زندگی مشترک، سال‌ها در آرامش و بدون طرح دعوی مطالبه نفقه اعم از جزایی یا مدنی در کنار یکدیگر زندگی کنند، ظاهر و عرف، دلالت بر تأمین مایحتاج ضروری این زندگی مشترک را دارد و چنانچه زوجه بر خلاف این ظاهر ادعایی داشته باشد باید با ارائه دلیل آن را ثابت کند؛ چراکه در ظاهر و به طور متعارف، تحمل زندگی خلاف آن را که بدون پرداخت نفقه باشد نخواهد داشت.

     

    نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

    شماره نظریه: 7/1402/841 شماره پرونده: 1402-9/1-841ح تاریخ نظریه: 1402/11/03

    1- دعوای تعیین نفقه زوجه مالی است یا غیرمالی؟ در صورت صدور حکم به تعیین نفقه، آیا صدور اجرائیه ضروری است؟ 2- دعوای تعدیل نفقه مالی‌ است یا غیرمالی؟

    1 و 2- اولاً، در موارد تعیین میزان نفقه و ترتیب پرداخت آن، وفق ماده 47 قانون حمایت خانواده مصوب 1391، دادگاه به طور معمول، حکم به پرداخت نفقه صادر نمی‌کند و فقط میزان و ترتیب پرداخت را تعیین و اعلام می‌کند و صرف تعیین نفقه و میزان و تعدیل بعدی آن به معنای صدور حکم به پرداخت نفقه نمی‌باشد؛ بنابراین در موارد مذکور دعوا غیرمالی است. ثانیاً، چنانچه دادگاه وفق ماده 47 قانون حمایت خانواده مصوب 1391 رای صادر کرده باشد، اصولاً در رای صادر شده مطابق این ماده قانونی، دادگاه صرفاً واجب‌النفقه بودن و میزان و ترتیب پرداخت نفقه را معین می‌کند و اجراییه مطابق تبصره این ماده صادر می‌شود.

     

    نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

    شماره نظریه: 7/1403/863 شماره پرونده: 1403-1/1-863ح تاریخ نظریه: 1404/02/05

    رسیدگی به دعوای تعدیل نفقه زوجه یا فرزندان، در صلاحیت دادگاه صلح است یا دادگاه خانواده؟

    اولاً، در موارد تعیین میزان نفقه و ترتیب پرداخت آن، وفق ماده 47 قانون حمایت خانواده مصوب 1391، دادگاه به طور معمول، حکم به پرداخت نفقه صادر نمی‌کند و فقط میزان و ترتیب پرداخت را تعیین و اعلام می‌کند و صرف تعیین نفقه و میزان و تعدیل بعدی آن به معنای صدور حکم به پرداخت نفقه نمی‌باشد؛ بنابراین در موارد مذکور دعوا غیرمالی است. ثانیاً،‌ در مواردی مانند مطالبه نفقه گذشته زوجه که دعوا مالی محسوب می‌شود، با لحاظ نصاب صلاحیت دادگاه صلح، رسیدگی به دعوا و تعدیل بعدی آن، حسب مورد در صلاحیت دادگاه یاد شده و یا دادگاه خانواده خواهد بود.

    با وجود این اظهارنامه مطالبه نفقه که از نظر قضایی کامل می‌باشد اما در هر حال با توجه به متفاوت بودن هر پرونده و دارا بودن نکات و ظرائف خاص خود لذا این اظهارنامه شما را از مشاوره با وکیل بی‌نیاز نمی نماید.


    امیدواریم مطالب برای شما مفید بوده باشد. لطفا مطالب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید و با امتیاز دادن به مطالب، ما را در جهت بهبود و تولید هر چه بیشتر مطالب یاری فرمایید. همچنین می توانید نظرات یا سوالات خود را در بخش دیدگاه ها مطرح نمایید در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ داده خواهد شد.

    افزودن دیدگاه

    امتیاز شما :

    دیدگاه کاربران

    دیدگاهی ثبت نشده است.