شرایط حضور در دفترخانه و تنظیم سند رسمی

20 اردیبهشت 1400 0 508
شرایط حضور در دفترخانه و تنظیم سند رسمی

شرایط حضور در دفترخانه و تنظیم سند رسمی

با انعقاد و تنظیم مبایعه نامه، معمولا طرفین تاریخ و زمان مشخصی را جهت حضور در دفترخانه و انتقال سند رسمی تعیین می نمایند. اگر هر یک از خریدار یا فروشنده در موعد مقرر جهت انتقال سند رسمی، در دفترخانه حاضر نگردد، طرف مقابل که حاضر گردیده است می بایست گواهی عدم حضور طرف غایب را اخذ نماید.

بیشتر بخوانید: خسارت عدم تنظیم سند رسمی ملک

جهت حضور در دفترخانه و انتقال سند رسمی می بایست نکات ذیل رعایت گردد:

۱) یکی از نکات مهمی که در زمان تنظیم مبایعه نامه، طرفین می بایست بدان توجه نمایند این است که حتما جهت انتقال و تنظیم سند رسمی، تاریخ و زمان مشخصی را بصورت کاملا واضح در مبایعه نامه قید نمایند و از نگارش مطالبی اعم از اینکه طرفین از تاریخ حاضر تا دو ماه آینده در دفترخانه حاضر گردند، خودداری شود چراکه در اینصورت سردفتر نمیتواند گواهی عدم حضور صادر نماید.

۲) لازم است که در زمان تنظیم مبایعه نامه، مشخصات دقیق دفترخانه مورد نظر اعم از شماره و نشانی آن، در مبایعه نامه نگارش گردد و هرگز این اشتباه را مرتکب نشوند که بخواهند در آینده بعد از امضاء و تنظیم مبایعه نامه، دفترخانه را مشخص نمایند چراکه در اینصورت نیز به مشکل برخورده و نمیتوان گواهی عدم حضور دریافت نمود.

۳) در زمانی که هر دو طرف یعنی خریدار و فروشنده در دفترخانه حاضر می گردند روال قانونی به اینصورت می باشد که فروشنده با انجام تمامی استعلامات مربوطه و پاسخگویی از مراجع ذیصلاح در روز مشخص، آماده انتقال سند بنام خریدار بوده و خریدار نیز با پرداخت الباقی ثمن معامله، به تعهد قراردادی خود عمل نماید. حال اگر در روز مشخص حضور طرفین در دفترخانه، هر دو طرف حاضر باشند اما استعلامات لازم بطور انجام نگرفته و پاسخ آنان اخذ نگردیده باشد، دفترخانه موظف است حتی در صورتی که فروشنده هم حاضر شده باشد، گواهی عدم حضور وی را بدلیل عدم امکان تنظیم سند بدلیل عدم انجام استعلامات، صادر نماید.

۴) دفترخانه اسناد رسمی موظف است با ملاحظه مبایعه نامه تنظیمی میان طرفین و رویت تاریخ و زمان تنظیم، پس از پایان یافتن وقت اداری، گواهی عدم حضور به نفع متقاضی را صادر نماید.

۵) اگر تاریخی که طرفین جهت حضور در دفترخانه تعیین می نمایند بنا بر هر علتی مصادف با تعطیلی شود، لازم است که در زمان نگارش مبایعه نامه این مطلب را قید نمایند که در صورت تعطیل شدن روز مشخص شده، فردای آن روز یا زمان مشخص دیگری تعیین گردد.

۶) تاریخی که طرفین در مبایعه نامه ذکر می نمایند، مبنای شروع انجام تعهدات آنان می باشد بنابراین در آن قید میگردد که در صورت عدم انتقال سند در زمان مشخص گردیده، روزانه مبلغ ... ریال معادل ... تومان به طرف مقابل پرداخت گردد بطور مثال اگر فروشنده در روز تعیین گردیده جهت انتقال سند در دفترخانه حاضر نشود، موظف است از آن تاریخ تا زمانی که انتقال سند صورت بگیرد، روزانه خسارتی را به خریدار مطابق با مبایعه نامه پرداخت نماید. (وجه التزام موضوع ماده 230 قانون مدنی)

۷) هر یک از خریدار یا فروشنده که در زمان مشخص در دفترخانه حاضر میگردد جهت اخذ گواهی عدم حضور طرف مقابل، می بایست در ابتدا ثابت نماید که خودش در آن روز آمادگی کامل جهت انجام تعهدش را دارد.

۸) طرفین جهت تعیین دفترخانه بابت انتقال سند رسمی هیچگونه محدودیتی ندارند و میتوانند با تراضی یکدیگر هر دفترخانه ای را تعیین نمایند.

۹) خریدار جهت دریافت گواهی عدم حضور فروشنده، می بایست در روز مشخص جهت انتقال سند، برای پرداخت الباقی ثمن معامله، وجه نقد یا چک تضمینی به سردفتر ارائه نمایند.

۱۰) در صورتی که خریدار یا فروشنده بعد از تنظیم مبایعه نامه، فوت نمایند هیچگونه خللی به اعتبار مبایعه نامه وارد نمی گردد و وراث خریدار یا فروشنده، ملزم به انجام تعهدات متوفی می باشند.

۱۱) خریدار و فروشنده می توانند در هر زمانی که اراده نمایند، با توافق و تراضی یکدیگر، تاریخ حضور در دفترخانه را تغییر دهند.


امیدواریم مطالب برای شما مفید بوده باشد. لطفا مطالب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید و با امتیاز دادن به مطالب، ما را در جهت بهبود و تولید هر چه بیشتر مطالب یاری فرمایید. همچنین می توانید نظرات یا سوالات خود را در بخش دیدگاه ها مطرح نمایید در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ داده خواهد شد.

جهت اخذ مشاوره، می توانید به بخش مشاوره حقوقی مراجعه نمایید.

درخواست مشاوره

افزودن دیدگاه

امتیاز شما :

دیدگاه کاربران

دیدگاهی ثبت نشده است.
تماس با وکیل