نمونه رای جبران خسارت معنوی

22 اردیبهشت 1400 0 528
نمونه رای جبران خسارت معنوی

بازدید کننده بزرگوار، در این مقاله یک نمونه رای جبران خسارت معنوی برایتان قرار داده ایم تا با نحوه صدور رای در این زمینه آشنا شوید.

این نمونه رای مستند و زیبا که از شعبه 14 دادگاه تجدیدنظر استان فارس صادر شده است درباره این موضوعات می باشد: مطالبه خسارت مادی، جبران ضرر معنوی، مطالبه خسارت معنوی، رای جبران خسارت معنوی

 

چکیده رای جبران خسارت معنوی

جبران خسارت معنوی به کیفیت صدور حکم محکومیت مقصر به پرداخت رقم یا محکومیت مالی دیگری اگر چه نمی تواند مجموع آلام و خسارات را جبران نماید لکن از نادیده نگاه داشتن آن ارجح بوده و حداقل موجب تشفی خاطر زیان دیده خواهد شد.

 
رای دادگاه تجدیدنظر

در خصوص تجدیدنظر خواهی آقای ... نسبت به دادنامه شماره ... مورخ ۲۶/۰۹/۱۳۹۹ دعوای خواهان علیه آقای ... مبنی بر مطالبه خسارات مادی و معنوی ناشی از عدم تحویل فیلم زمان عروسی به لحاظ عدم توجه دعوا قرار رد دعوا و نسبت به مطالبه خسارت معنوی علیه خوانده دیگر حکم به بطلان دعوا صادر گردیده است. دادگاه با عنایت به محتویات پرونده و امعان نظر در اوراق آن اولا در خصوص قرار صادره، دادرسی بدوی و رای صادره را مواجه با خللی نمی داند چرا که قرارداد فیلمبرداری انجام شده بین خواهان و تجدیدنظر خوانده ردیف اول منعقد شده و امر فیلمبرداری شب عروسی توسط آقای ... به تقاضای تجدیدنظر خوانده ردیف اول و از جانب وی انجام شده در واقع رابطه قراردادی تجدیدنظر خواندگان ارتباطی به خواهان نداشته بنابراین در فرض قصور هرکس می تواند به طرف مقابل خویش رجوع نماید لذا مستندا به ماده ۳۵۳ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی ضمن رد اعتراض دادنامه بدوی را عینا تایید می نماید لکن در بخش دیگر تجدیدنظرخواهی را وارد می داند (با تذکر اینکه رای مرجع محترم بدوی در خصوص محکومیت خوانده بدوی بنام ... به پرداخت خسارات مادی قطعیت یافته لذا عنصر تقصیر و سببیت بر طبق منطوق دادنامه محرز است و این دادگاه صرفا به موضوع ضرر معنوی وارده و نفس خسارت خواهد پرداخت)

با تاکید بر اینکه هر آسیب روحی موجب اختلال روانی نخواهد شد که اخذ نظریه پزشکی قانونی ضرورت داشته باشد بدان لحاظ که بموجب حدیث نبوی "لاضرر و لاضرار فی الاسلام" کلیت ضرر رسانیدن به دیگران مورد نهی شارع می باشد و ضرر به عرض و آبرو و آسیب های روانی افراد جامعه به مراتب، اهمیت بالاتری نسبت به ضرر مادی دارد اگر چه ضرر و زیان معنوی قابل ارزش گذاری مادی نیست لکن این امر بدین معنی نیست که نباید به جبران آن توجه شود چه آنکه جبران نشدن این خسارات وارده به روح و روان افراد جامعه می تواند موجب تجری کسانی گردد که در اندیشه تعدی به حقوق سایرین هستند و یا حداقل موجب بی مبالاتی و بی توجهی آنان به شان اجتماعی افراد جامعه خواهد شد و این موضوع به صراحت در اصل ۲۲ و ۱۷۱ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران که میثاق ملی ما می باشد مورد تاکید قرار گرفته است لکن باید دانست اگر چه نفس چگونگی جبران خسارت ذاتا قابل کارشناسی نیست لکن به صراحت مواد ۱، ۲، ۳ و ۵ قانون مسئولیت مدنی دادگاه باید راسا با توجه به اوضاع و احوال قضیه حکم به جبران خسارت صادر نماید از سوی دیگر نظریه علمای حقوق نیز بر این امر استوار است که جبران خسارت معنوی به کیفیت صدور حکم محکومیت مقصر به پرداخت رقم یا محکومیت مالی دیگری اگر چه نمی تواند مجموع آلام و خسارات را جبران نماید لکن از نادیده نگاه داشتن آن ارجح بوده و حداقل موجب تشفی خاطر زیان دیده خواهد شد بر این بنیاد این دادگاه به منظور تشفی خاطر زیان دیده و کاهش ناراحتی حاصل از اینکه ایشان سوابقی از زیباترین لحظات زندگی خویش (مراسم عروسی) در اختیار ندارند ضمن نقض این بخش از رای حکم به محکومیت خوانده بدوی آقای ... به پرداخت هزینه سی فقره عکس آتلیه ای از خواهان بدوی (ترجیحا مشترک با همسرشان) وفق نرخی که مرجع محترم اجرا از اتحادیه مربوطه استعلام خواهد نمود (و با تعیین عکاسی از سوی اتحادیه) صادر و اعلام می نماید (دایره اجرا در صورت توافق طرفین می تواند امر عکاسی موصوف را به شخص محکوم علیه محول نماید) رای صادره قطعی است.

مستشاران شعبه 14 دادگاه تجدیدنظر استان فارس

توضیح: نمونه رای های منتشر شده در عدالت سرا اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدیدنظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.


امیدواریم مطالب برای شما مفید بوده باشد. لطفا مطالب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید و با امتیاز دادن به مطالب، ما را در جهت بهبود و تولید هر چه بیشتر مطالب یاری فرمایید. همچنین می توانید نظرات یا سوالات خود را در بخش دیدگاه ها مطرح نمایید در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ داده خواهد شد.

جهت اخذ مشاوره، می توانید به بخش مشاوره حقوقی مراجعه نمایید.

درخواست مشاوره

افزودن دیدگاه

امتیاز شما :

دیدگاه کاربران

دیدگاهی ثبت نشده است.
تماس با وکیل