نمونه اظهارنامه تمکین زوجه

اظهارنامه تمکین
12 بهمن 1402 0 682
اظهارنامه تمکین زوجه

بازدید کننده بزرگوار، در این مقاله یک نمونه اظهارنامه تمکین زوجه برایتان قرار داده ایم تا با چارچوب تنظیم اظهارنامه آشنا شوید.

مطلب مرتبط: اظهارنامه چیست و در تنظیم آن به چه نکاتی توجه کنیم؟

نمونه اظهارنامه تمکین زوجه

مشخصات و اقامتگاه اظهارکننده: مشخصات زوج

مشخصات و اقامتگاه مخاطب: مشخصات زوجه

موضوع اظهارنامه: تمکین زوجه

مطلب مرتبط: تمکین چیست؟ عدم تمکین به چه معناست؟

مخاطب محترم

با سلام و عرض ادب

احتراماً اینجانب ... مطابق با ماده 156 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی رسماً و قانوناً به استحضار می رساند:

همانطور که مستحضرید مطابق با سند ازدواج شماره ... تنظیمی در دفترخانه ازدواج شماره ... مورخ ... اینجانب مبادرت به ازدواج دائم با سرکار علیه نموده ام، ثمره این ازدواج ... فرزند است. متاسفانه شما به دلایل واهی از تاریخ ... ضمن خروج از منزل مشترک از تمکین خودداری ورزیده اید. با ابلاغ این اظهارنامه به مدت دو روز به شما مهلت داده می شود تا همچون گذشته تمکین نمایید در غیر اینصورت از طریق مراجع قضایی اقدام خواهم نمود.

مطلب مرتبط: نمونه رای الزام به تمکین عام و خاص زوج

مستندات قانونی مرتبط با اظهارنامه تمکین

صورتجلسه نشست قضائی استان زنجان/ مورخ ۱۳۷۹/۱۱/۱۰

آیا زوجه می‌تواند پس از بذل تمکین و ناتوانی زوج از ازاله بکارت در قبال درخواست تمکین مجدد از سوی زوج، آن را منوط به اخذ مَهر کرده از حق حبس استفاده کند؟

نظر اکثریت

مستفاد از مواد 1085 و 1086 قانون مدنی، تمکین به معنای خاص اعم از مضاجعه و تقبیل و ... است و در فرض بذل تمکین زوجه، اقدام او مسقط حق وی از طلب مَهر قبل از تمکین است، هر چند دخول نشده باشد.

 

صورتجلسه نشست قضائی استان گلستان/ شهر آزاد شهر مورخ ۱۳۹۰/۱۲/۱۵

آیا منظور قانونگذار در ماده 1085 قانون مدنی در خصوص حق حبس و خودداری از ایفای وظایفی که در مقابل شوهر دارد مطلق است یا ناظر به تمکین خاص است؟

نظر هیئت عالی

اگرچه یکی از وظایف زوجه در قبال زوج، تمکین به اعتبار رابطه زوجیت فی‌مابین از زمان تحقق عقد زوجیت تا زمان انحلال آن در قانون و در شرع اسلام و در عرف جامعه تعریف شده است؛ لیکن در ماده 1085 قانون مدنی، حق زن را برای مطالبه مَهرش، مقدم بر حق مرد بر زوجیت دانسته است و تصریح کرده که زن حق دارد تا مَهر به او تسلیم نشده است از تمکین خودداری کند.

تمکین زن در این ماده به طور مطلق بیان شده است، ولی باید توجه داشت تمکین به معنی خاص که در عرف در مقابل تمکین عام از آن یاد می شود، تمکین خاص زن در مقابل شوهر است. از نظر شرعی نیز، دختر باکره و غیرمدخوله حق حبس دارد. به عبارتی با فرض ازاله بکارت زن در گذشته، زوجه بعد از عقد زوجیت جدید حق دارد در مقابل زوج از حق حبس استفاده کرده و از زوج تمکین نکند و این امتناع مسقط حق نفقه او نخواهد بود. نظریه های اعلام شده از اداره حقوقی به شماره های 545/7 مورخ 30/5/81 و 6077/7 مورخ 1/7/80 موید این نظر است.

با وجود این اظهارنامه تمکین که از نظر قضایی کامل می باشد اما در هر حال با توجه به متفاوت بودن هر پرونده و دارا بودن نکات و ظرائف خاص خود لذا این اظهارنامه شما را از مشاوره با وکیل بی نیاز نمی نماید.


امیدواریم مطالب برای شما مفید بوده باشد. لطفا مطالب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید و با امتیاز دادن به مطالب، ما را در جهت بهبود و تولید هر چه بیشتر مطالب یاری فرمایید. همچنین می توانید نظرات یا سوالات خود را در بخش دیدگاه ها مطرح نمایید در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ داده خواهد شد.

جهت اخذ مشاوره، می توانید به بخش مشاوره حقوقی مراجعه نمایید.

درخواست مشاوره

افزودن دیدگاه

امتیاز شما :

دیدگاه کاربران

دیدگاهی ثبت نشده است.
تماس با وکیل