نمونه دادخواست حکم تخلیه عین مستاجره

بازدید کننده بزرگوار، در این مقاله یک نمونه دادخواست حکم تخلیه برایتان قرار دادهایم تا با چارچوب تنظیم دادخواست آشنا شوید.
مطلب مرتبط: دادخواست چیست و نحوه نوشتن آن چگونه است؟
نمونه دادخواست حکم تخلیه
خواهان: خانم/ آقای … / کد ملی …/ به نشانی: … (مشخصات موجر)
خوانده: خانم/ آقای …/ کد ملی …/ به نشانی: … (مشخصات مستاجر)
وکیل: خانم/ آقای …/ کد ملی: …/ تلفن: …/ آدرس: …
خواسته و بهای آن:
1- تقاضای رسیدگی و صدور حکم مبنی بر محکومیت خوانده محترم به تخلیه عینمستاجره به لحاظ انقضای مدت اجاره
2- مطالبه خسارات دادرسی (اعم از هزینه دادرسی، حقالوکاله وکیل، و ...)
دلایل و منضمات آن:
-
فتوکپی سند مالکیت به شماره ...
-
فتوکپی مصدق سند اجاره
-
سند عادی مورخ ...
-
وکالتنامه وکیل
-
اظهارنامه به شماره ... مورخ ...
مطلب مرتبط: نحوه طرح دعوای صدور حکم تخلیه به جهت انقضای مدت
ریاست محترم دادگاههای صلح شهرستان ...
با درود و نیکخواهی؛
احتراماً اینجانب ... به وکالت از خواهان پرونده آقای ... باستحضار میرساند:
موکل اینجانب مالک یک باب آپارتمان 112 مترمربعی واقع در ... دارای پلاک ثبتی ... فرعی از ... اصلی بخش ... میباشد که در تاریخ ... آن را به خوانده محترم اجاره داده است. نظر به اینکه مدت اجاره در تاریخ ... منقضی گشته است و خوانده محترم علیرغم مراجعات و درخواستهای مکرر موکل از تخلیه عین مستاجره استنکاف ورزیدهاند. لهذا با تقدیم این دادخواست مستند به بند 4 ماده 12 قانون شوراهای حل اختلاف ناظر به قانون روابط موجر و مستاجر مصوب 1376، تقاضای رسیدگی و صدور حکم مبنی بر محکومیت ایشان به تخلیه عینمستاجره با احتساب کلیه خسارات قانونی مورد استدعا است.
با تجدید احترام
آدرس ملک: ...
مطلب مرتبط: نحوه صدور دستور تخلیه (تخلیه فوری)
مستندات قانونی مرتبط با دادخواست حکم تخلیه
صورتجلسه نشست قضائی استان گیلان/ شهر سیاهکل مورخ ۱۳۹۵/۱۱/۱۷
سوال 1: در دستور تخلیه موضوع ماده 3 قانون روابط موجر و مستاجر سال 1376، چنانچه موجر با دارا بودن شرایط دستور تخلیه تعمداً و مصراً، دادخواست صدور حکم تخلیه را به دادگاه حقوقی تقدیم دارد، تکلیف چیست؟ سوال 2: آیا متصدی بنگاهی که در آن قرارداد اجاره منعقد میشود، میتواند به عنوان یکی از دو شاهد مذکور در ماده 2 همین قانون جهت احراز شرایط دستور تخلیه انتخاب شود؟
نظر هیئت عالی
پاسخ سوال 1: اقدام مندرج در ماده 3 قانون روابط موجر و مستاجر صرفاً امتیازی است که قانونگذار به خواهان اعطا کرده و میتواند این امتیاز را اعمال یا از خود سلب نماید؛ لذا اگر خواهان برای تخلیه عین مستاجره دادخواست تخلیه تقدیم نموده و مصراً تقاضای صدور حکم تخلیه نماید، مرجع ذیصلاح با عنایت به اصول و تشریفات دادرسی با ورود به ماهیت دعوا مبادرت به رسیدگی و به جای دستور تخلیه حکم به تخلیه عین مستاجره صادر و اعلام خواهد نمود. پاسخ سوال 2: در صورتیکه متصدی بنگاه معاملاتی مورد اعتماد طرفین قرارداد باشد، مطابق ماده 2 قانون روابط موجر و مستاجر میتواند یکی از شهود تلقی شود؛ بنابراین صرف متصدی بنگاه بودن مانعیتی برای گواه بودن آن در قرارداد اجاره ندارد.
نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
شماره نظریه: 7/98/1456 شماره پرونده: ح 6541-812-89 تاریخ نظریه: 1398/12/06
احتراماً در قالب درخواستی به خواسته صدور دستور تخلیه به شورای حل اختلاف تقدیم میگردد در قالب تقدیم دادخواست حال چنانچه قرارداد اجرای مستند درخواست فاقد شرایط مقرر در مواد 2 و 3 از قانون روابط موجر و مستاجر مصوب 1376/5/26 باشد، قاضی شورا با توجه به خواسته خواهان که صرفا صدور دستور تخلیه است و نه حکم تخلیه با چه تکلیفی مواجه است؟
آیا باید قرار رد درخواست به لحاظ عدم شمول قانون اخیر صادر گردد یا آنکه چون درخواست مذکور در قالب دادخواست تنظیم گردیده است باید، همانند دعوای عادی با دستور تعیین وقت و دعوت از طرفین و مطابق عمومات به آن رسیدگی و حکم مقتضی صادر گردد؟
مرجع قضایی باید در حدود خواستهای که خواهان تقاضا کرده است رسیدگی و اتخاذ تصمیم کند؛ لذا در فرض سؤال که خواسته خواهان صرفاً صدور دستور تخلیه بوده ولی درخواست وی فاقد شرایط قانونی مقرر در مواد 2 و 3 قانون موجر و مستاجر است، چنانچه پیش از اتخاذ تصمیم از سوی قاضی شورای حل اختلاف مبادرت به تغییر خواسته از «دستور تخلیه» به «صدور حکم بر تخلیه» مبادرت نکرده باشد، قاضی شورا باید برابر مقررات نسبت به رد درخواست مطرح شده، اقدام کند و موجبی برای رسیدگی به دعوای تخلیه وجود ندارد.
با وجود این دادخواست حکم تخلیه که از نظر قضایی کامل میباشد اما در هر حال با توجه به متفاوت بودن هر پرونده و دارا بودن نکات و ظرائف خاص خود لذا این دادخواست شما را از مشاوره با وکیل بینیاز نمینماید.
امیدواریم مطالب برای شما مفید بوده باشد. لطفا مطالب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید و با امتیاز دادن به مطالب، ما را در جهت بهبود و تولید هر چه بیشتر مطالب یاری فرمایید. همچنین می توانید نظرات یا سوالات خود را در بخش دیدگاه ها مطرح نمایید در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ داده خواهد شد.
افزودن دیدگاه
دیدگاه کاربران